GÜNDEM

Cumhurbaşkanından acil 3 karar! Hemen yürürlüğe girdi

Resmi Gazete’de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlanan üç tane karar var. 15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Cumhurbaşkanlığı Kararları yayımlandı. Resmi Gazete’nin 3105 sayılı nüshasında aşağıdaki kararlar yer alıyor.

Resmi Gazete’de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlanan üç tane karar var. 15 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Cumhurbaşkanlığı Kararları yayımlandı. Resmi Gazete’nin 3105 sayılı nüshasında aşağıdaki kararlar yer alıyor:

 

Yasama Bölümü

1356 Türkiye Büyük Millet Meclisinin Çalışmalarına Ara Vermesine Dair Karar

 

Yürütme ve İdare Bölümü

Olağanüstü hal döneminde kamu personeline yönelik tedbirlere ilişkin 122 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları için yeni kadrolar ihdas edilmesi ve bu kadrolara ilişkin emsaller oluşturulması hakkında 123 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Şubat 2023 tarihli ve 3105 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan üç yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri aşağıdaki gibidir:

 

Cumhurbaşkanı Kararları

6792 sayılı Karar ile kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşların merkez ve taşra teşkilatlarında sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların atanabilecekleri pozisyonlar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yapan 6793 sayılı Karar.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen eğitim faaliyetlerinde uygulanacak ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapan 6794 sayılı Karar.

remi gazete

Yönetmelikler

–– Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Orman Kanununun 17 nci Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

–– Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

 

Genelge

–– Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili 2023/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

 

Tebliğ

–– Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2023/11)

 

Yargı Bölümü

Anayasa Mahkemesi Kararı

–– Anayasa Mahkemesinin 5/1/2023 Tarihli ve E: 2022/117, K: 2023/4 Sayılı Kararı

 

İlan Bölümü

a – Yargı İlânları

b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c – Çeşitli İlânlar

 

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Başa dön tuşu