EKONOMİ

Goldman Sachs seçim sonrası TL tahminini açıkladı

31 Mart’taki maraton yarışı sona erdi. Goldman Sachs seçim sonrasında Türk lirasını değerlendiren bir rapor yayınladı ve bu raporda da “endişe verici” değişiklikler tespit edildi. Banka, Türk lirasının pozitif kalmasını beklediğini söyledi.

Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Seçmenler yerel bir yöneticiyi seçti. Türkiye genelinde yapılan seçimlerde CHP birinci parti olarak ortaya çıktı. Goldman Sachs’taki ekonomistler, seçim sonrası sermaye akışının artmasıyla Türk lirasının geçen aya göre daha iyi performans göstermesini bekliyor.

HÜKÜMETTEN EKONOMİ MESAJLARI

Bloomberg HT’nin haberine göre aralarında Clemens Greif’in de bulunduğu Goldman Sachs ekonomistleri, Türkiye’de yerel seçimlerin büyük oranda tartışmasız geçeceğini ve mevcut ekonomi politikalarının devam edeceği mesajının piyasaların memnuniyetle karşılanacağını tahmin ettiler. Bu öngörünün ardından hükümet temsilcilerinden ekonomi odaklı bir çok mesaj geldi.

Goldman Sachs seçim sonrası TL tahminini açıkladı

Yayınlanan raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerinin, sermaye çıkışları ve aynı zamanda seçim belirsizliği nedeniyle yılbaşından bu yana önemli ölçüde azaldığı hatırlatıldı.

“Sermaye dağıtımının önümüzdeki haftalarda devam etmesi bekleniyor”

Ancak mevcut politikaların devam etmesi halinde önümüzdeki haftalarda sermaye girişlerinin yeniden başlaması bekleniyordu. Cari dengedeki hızlı iyileşmenin de yansımasıyla TL’nin önceki aya göre önemli ölçüde daha iyi bir performans sergileyeceği tahmin ediliyor.

Başa dön tuşu