GÜNDEM

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

Bu hafta sonu hava nasıl? Kar olacak mı? Ne zaman kar yağacak? Son dönemde hava koşullarında yaşanan dikkat çekici gelişmeler nedeniyle insanlar bu soruların cevabını arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından son hava durumu tahminleri paylaşılırken Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından çok önemli bir uyarı yayınladı. Güneydoğu Anadolu ve Marmara’da toz taşınmasının olduğunu belirten Şen, “Yağmur çamura neden olabilir” derken diğer taraftan da kar uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 2-6 Mart dönemine ilişkin hava tahminini yayınladı. Bu raporun ardından sosyal medya hesabı üzerinde hava durumu değerlendirmesi yapan Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşlara sert uyarılarda bulundu. Güncel hava durumu bilgilerini paylaşan Prof. Dr. Orhan Şen şunları aktardı:

“Bugün Cumartesi günü Marmara, Ege Denizi, Batı Akdeniz, akşam saatleri olduğunda da Orta Karadeniz ve Batı Güneydoğu Anadolu’da sağanak yağış olacak. Rüzgar, Ege kıyılarında güneydoğudan zaman zaman fırtına hızıyla esecek. Güneydoğu Anadolu ve Marmara’da toz taşınımı var, yağmur çamurlu olacak, sıcaklık değişmeyecek.

Bu hafta yurtta yağmur yağacak. Salı günü batıda yağışlar daha kuvvetli olacak. Perşembe günü ilerleyen saatlerde kuzeyden soğuk hava gelecek; Batı Karadeniz, kuzey ve doğu iç Anadolu, doğu Anadolu ve doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde dolu ve kar yağışına neden olabilir.

Bugün ve Pazar günü sıcaklık İstanbul’da sağanak yağış 14 derece, İzmir’de sağanak 18 derece, Ankara’da öğle saatlerinde sağanak 17 derece, Antalya’da sağanak yağış 20 derecede olacak. Bu gece Orta Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’da sis devam edecek.”

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

METEOROLOJİ’DEN SON HAVA TAHMİN RAPORU

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre: Ülkemiz genelinde çok bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz (Ordu hariç), Anadolu’nun batısında Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde, Nevşehir. Kayseri, Eskisehir, Bolu, Sinop, Düzce, Kastamonu ve Diyarbakır çevreleriyle Ankara’nın batı kesimlerinde sağanak ve bazı yerlerde ök gürültülü sağanak yağış görülmesi tahmin ediliyor. Marmara ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde zaman zaman sis ve sis, doğu bölgelerde ise don ve don olayının yaşanacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yanı sıra kuzey ve doğu Anadolu’da da çığ tehlikesi var.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, Orta ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalması tahmin edilirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Rüzgarın güney ağırlıklı, Marmara ve Güneydoğu bölgelerinde kuzeyden hafif, bazen orta şiddette, Ege kıyılarında ise güneyden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi beklenmekte. Ege kıyılarında güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgarlar (50 ila 70 km/saat) beklendiğinden, kuvvetli rüzgarlar ve olağan dışı olaylar karşısında son derece dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz bölgesi ile Kuzey ve Doğu Anadolu’nun karla kaplı yamaçlarında çığ riski bulunduğundan dikkatli olunması tavsiye edilir.

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, zaman zaman sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Zaman zaman yoğun sis ve pus bekleniyor. Gece geç saatlere kadar toz taşınımının gözlemleneceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 14°C

İSTANBUL 14°C

KIRKLARELİ 14°C

KOCAELİ 16°C

EGE BÖLGESİ

Havanın parçalı ve parçalı bulutlu, bölge genelinde sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Zaman zaman yoğun sis ve pus bekleniyor. Rüzgarın Ege kıyılarında güney ve güneydoğudan kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 15°C

DENİZLİ 19°C

İZMİR 18°C

MUĞLA 14°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. atı Akdeniz ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde zaman zaman sis ve pus hadisesi hakim.

ADANA 22°C

ANTALYA 20°C

HATAY 18°C

MERSİN 22°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Eskisehir çevreleriyle Ankara’nın batı kesimlerinde sağanak yağış görülmesi tahmin edilmekte. Bölgede sis ve zaman zaman pus bekleniyor.

ANKARA 17°C

ESKİŞEHİR 16°C

KONYA 16°C

SİVAS 13°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken Sinop, Kastamonu, Bolu ve Düzce çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. İç kesimlerde zaman zaman sis ve pus hakim.

BOLU 17°C

DÜZCE 18°C

SİNOP 14°C

ZONGULDAK 11°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Orta Karadeniz bölgesinde (Ordu hariç) havanın parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde zaman zaman sis ve pus hakim. Doğu Karadeniz’de karla kaplı yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

AMASYA 19°C

SAMSUN 17°C

TOKAT 18°C

TRABZON 16°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Zaman zaman sis ve pus var. Bölgenin kuzey ve doğusunda karla kaplı yamaçların yanı sıra buzlu ve donlu hava koşullarında çığ riski de bulunuyor.

ERZURUM °C, 9°C Az bulutlu

KARS °C, 9°C Az bulutlu

MALATYA °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 6°C Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Batısı ve Diyarbakır çevrelerinde havanın parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Zaman zaman sis ve pus var. Bölge genelinde toz taşınımının gözlemleneceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 13°C

GAZİANTEP 14°C

SİİRT 14°C

ŞANLIURFA 15°C

2 MART HAVA DURUMU

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

3 MART HAVA DURUMU

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

4 MART HAVA DURUMU

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

5 MART HAVA DURUMU

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

6 MART HAVA DURUMU 

O illere çamur yağmuru ve kar yağışı uyarısı

Başa dön tuşu