GÜNDEM

Bayram tatilinin kaç gün olacağı ortaya çıktı

Hasretle beklenen Ramazan ayı geldi. Mübarek aya 30 gün sonra veda edeceğiz bu veda bayram ile sonlanacak. Ramazan Bayramı tatili, manevi günleri uzaktaki ailesi ile geçirmek isteyenler ya da tatile gitmek isteyen bireyler, tatilin kaç gün olacağını merakla bekliyor. Bu konuya turizimciler de dahil oldu ve 9 günlük bir tatil istediklerini söylediler. Turizimciler tatil sezonunun erken başlamasını umut etmektedir.

Milyonlarca vatandaş bunu merak ediyor, Bayram tatili kaç gün olacak?

tatil


Uzun bir süreden sonra güzel bir tatil yapmak isteyen öğrenciler, çalışan bireyler, bayram tatilinin kaç gün olacağını merak etmektedirler. Turizimciler de 9 günlük tatil isteyerek bu konuya dahil olmuşlardır.

Antalya’daki turizimciler, 8 Nisan’ın da resmi tatil olmasını ve böylelikle 2 hafta sonunun birleşmesi ile tatilin 9 güne çıkarılmasına yönelik söylemlerde bulundu. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Ramazan Bayramı’nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak” dedi.

Ramazan ve Seçim Bitmiş Olacak

Kış mevsiminin sona ermesi ile 31 Mart seçimin, oruç döneminin sonrasında Ramazan Bayramı tatili için oteller tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl tatil 9 Nisan’da başlayacak ve 12 Nisan’da bitecek. Normalde 3-14 Nisan ayının hafta sonları eklenince tatil 5,5 gün oluyor. Eğer 8 Nisan’da tatil ilan edilir ise Bayram tatili 6-14 Nisan ayı olarak 9 gün tatil olacak. Tatilin uzatılmasına yönelik beklentiler bu yönde bulunuyor.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, seçim süreci ve Ramazan ayının beraberinde mart ayı 3.haftası ile birlikte Nevruz’un da başlayacağına dikkat çekti. Nevruz döneminde çok fazla misafir ağırladığını bunun büyük bir çoğunluğunun İran’dan olduğunu belirtti. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Tüm Türk dünyasını, Türk coğrafyasını ilgilendiren bir tatil dönemi bu.

Nevruz, baharın gelişini müjdeler. Hemen arkasından Avrupa’daki Paskalya tatili var ve sonrasında Ramazan ayının bitmesi ile Ramazan Bayramımız olacak. Ramazan Bayramı’nda da eğer önceden bir açıklama gelir ise tatil dönemi 1 gün uzatılır bu sebeple toplam 9 gün tatil söz konusu olur” dedi.

Turizimcilerin 9 Gün Tatil Çağrısına Erken Cevap Gelmesini Rica Ediyor

Antalya bölgesi ve Kuzey Kıbrıs ile birçok bölgede Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladığını, sanatçıların sahne alacağını anlatarak şunları söyledi; “Dolayısıyla eğer 9 günlük tatil periyodu önceden açıklanırsa, rezervasyonları da erkenden alma şansı olur.

Seçimin de bitmiş olması ile ülkemiz insanları Ramazan Bayramlarını iyi bir tatil dönemiyle değerlendirebilir. Bu anlamda tatil döneminin uzamasının önceden açıklanmasını rica ediyoruz” dedi.

Geçen yıl turizm sezonunun çok geç başladığını da hatırlatan Kavaloğlu, “Bu sene Ramazan Bayramı süresinin uzayabilme ihtimali ile sanatçılı otellerin yoğunluğu da arttı. Özellikle Antalya’da ve Kuzey Kıbrıs’ta. Bu anlamda baktığımızda, sezonun erken başlamasına da sebep olacak peş peşe gelen Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatili.

Sezonun tam tarihinde yani nisan ayında başlamasına sebep olacak. Bu anlamda oteller çok iyi bir Ramazan Bayramı programı hazırlıkları yaptı, önceden anons ettiler ve pazarlamasına başladılar. Dolayısıyla Antalya’da Ramazan Bayramı’nda ciddi yoğunluk bekliyorum” dedi.

Tatile Pazartesi Gününün de Eklenmesi Yüksek Bir İhtimal

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, 8 Nisan gününün de tatil olması ve bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının turizm sektörüne önemli katkı sağlayacağını belirtti. Saatçioğlu, “Pazartesi gününün resmi tatil ilan edilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu karar alındığı takdirde son dakika rezervasyonlarının artacağını düşünüyoruz. Ama eskisi gibi insanlar, 6-7 günlük tatilden daha çok kısa tatiller tercih ediyor. Ramazan Bayramı tatili için de 3-4 veya 4-5 günlük tatil rezervasyonları alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Başa dön tuşu