GÜNDEM

Ankara’da yaşayan 61 yaş üstü vatandaşlar dikkat! Ücretsiz ulaşım ile ilgili yeni karar: EGO duyurdu

Ankara’da toplu taşıma kullanan vatandaşlar için duyuru yapıldı. 61-65 yaş kart sahiplerini ilgilendiren duyuruyla ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Ankara’da toplu taşıma kullanan vatandaşlar Ankarakart aracılığı ile seyahatlerini gerçekleştirebiliyor. 61 ve 65 yaş üstü vatandaşlara ise ücretsiz biniş hakkı elde ettikleri kart verilmektedir. Bu konu hakkında EGO Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Akşamhaberi.com’da yer alan habere göre, 61 ila 65 yaş arasındaki vatandaşların kullanımına sunulan 65 yaş kartları, belirli saatler arasında ücretsiz toplu taşıma araçlarından yararlanmak için kullanılıyor. Açıklama doğrultusunda 65 yaş kartın kullanım saatlerine ilişki değişikliğe gidildiği bildirildi.

61-65 yaş Ankarakart kullananlar dikkat!

Ankara’da 61 yaş – 65 yaş otobüs kartı kullanan vatandaşlara son dakika uyarı yapıldı. EGO tarafından yapılan duyuruda kartın usulsüz kullanımı konusunda cezai işlem uygulanacağına da yer verildi. 61 yaş kart sahipleri saat 10.00-16.00 ila 19.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım sağlıyor. 65 yaş kart sahipleri ise herhangi bir saat kısıtlaması olmaksızın günün her saati toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabiliyor.

Ankarakart başvurusu nasıl yapılır?

Ankarakart sahibi olmak isteyen vatandaşların talep edilen belgeleri yanlarına alarak metro altında bulunan gişelere başvuru yapmaları gerekiyor. Bu karta sahip olan vatandaşlar ücretsiz ulaşımın keyfini çıkarıyor. Üstelik bu kartlar için herhangi bir biniş sınırlaması da bulunmuyor.

Ankarakart başvurusu yaparken gerekli olan belgeler ise şöyle sıralanıyor:

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

İkametgah belgesi,

Biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Bu belgeler ile gişelere giden 61 yaş üstü vatandaşlar yeni Ankarakartlarına kavuşabiliyor.

Kaynak: https://www.aksamhaberi.com/son-dakika-haberler/ankarada-otobuse-binen-60-yas-ustu-vatandaslar-dikkat-egodan-yeni-karar-cikti-artik-boyle-binilecek-14843615h

Başa dön tuşu