SAĞLIK

Yumurtayı buzdolabında saklayanlara kötü haber

Yumurta mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Yumurtaları buzdolabının kapağında saklamanın uzun yıllardır kötü bir uygulama olduğu da ortaya çıkmış oldu. Yumurtalarınızın daha uzun süre dayanmasının sırrını öğrenmek istiyorsanız haberimize göz atın..

Yumurta günlük beslenmenin önemli bir parçası olarak bilinir ve genellikle buzdolabının kapı bölümünde saklanır. Ancak buzdolabının kapısına yumurta koymayın. Yumurtaları daha uzun süreli taze tutmanın yeni bir yolu keşfedildi. Detaylar burada…

Bu bilgi çok şaşırtıcı çünkü birçok kişi yumurtaları her zaman buzdolabının kapağında tutuyor. Ancak bu geleneksel olan yöntemin tamamen yanlış olduğu söylendi.,

Yumurtayı buzdolabında saklayanlara kötü haber

Buzdolabı kapısı, buzdolabının en sıcak kısmıdır ve aynı zamanda sıcaklığın en çok değiştiği yerdir. Yumurtaları saklamak için en iyi yer, sıcaklık sabit kaldığından buzdolabının ortasıdır.

Good Housekeeping tüketici editörü Sarah Benwell, araştırmasına yumurtaların daha uzun süre dayanabilmesi için ambalajlarında saklanması gerektiğini ekledi.

Bunu akılda tutarak, yumurtalarınızı kutusundan çıkarıp buzdolabı kapağının içinde saklamak yerine, buzdolabınızın orta bölmelerinden birisinde saklarsanız yumurtalarınız daha uzun süre dayanır.

Başa dön tuşu