GÜNDEM

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakit destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

Depremlerde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakit destek ödemesi yapılacak

Dün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan basının karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. Toplantıda sadece Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve on ili etkileyen yıkıcı depremlere odaklandı. Erdoğan konuşması sırasında depremlerde yakınlarını kaybedenlere 100 bin TL nakit destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Bu haber, kimlerin bu ödemeden yararlanabileceği konusunda merak uyandırdı.

 

Büyüklükleri 7.7 ve 7.6 olan 6 Şubat depremlerinden bu yana ölü sayısı 30,000’i aştı ve birçok bina yıkıldı, birçoğu da hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. 

 

100 bin


100 Bin TL Nakit Destek Kime Verilecek?

Depremin ardından kira ve nakit desteğine ilişkin çeşitli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan biri de dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi ve depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine 100 bin TL nakit destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Söz konusu destek ödemesine ilişkin detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.


Diğer Yardımlar

Diğer yardım paketlerinin detaylarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturulamaz durumdaki hanelere 15 bin TL, taşınma ve kira yardımlarının ise 2-5 bin TL arasında değişeceğini belirtti. Ayrıca hane başına 10 bin TL ve depremzede ailelere 100 bin TL acil destek verilecek. Hükümet, dayanışma paketi kapsamında depremle ilgili proje ve girişimler için yaklaşık 50 milyar TL ayırdı.

Başa dön tuşu