GÜNDEM

Depremde Son Durum Ne? Ölü Sayısı Kaç Oldu?

Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde yıkımlar meydana geldi. Son yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı son durum bilançosu ne? İşte detaylar…

Depremde Son Durum Ne? Ölü Sayısı Kaç Oldu? Kahramanmaraş’ta 6 şubat tarihinde 7,7’lik deprem meydana geldi. Kahramanmaraş depremi 10 ili etkisi altına aldı. Kahramanmaraş merkez üssü olmak üzere Hatay, Adana, Kilis, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep başta olmak üzere bir çok ilde yıkımlar meydana geldi. Son yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı son durum bilançosu ne? İşte detaylar…

Kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SON DURUM BİLANÇOSU

Tüm Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde son durum ne? Kaç ölü var? Yaralı sayısı kaç? Tüm Türkiye’yi doğrudan ya da dolaylı yoldan etkileyen, herkesin içini acıtan depremde 5. güne gelindi. 5. güne gelinmesine rağmen halen arama kurtarma çalışmaları sürüyor ve binalardan insanlar sağ salim çıkartılabiliyor. Durum böyle olunca da AFAD ekibine karşı eleştirilerin boyutu hızla artıyor.  Neden depreme hızlı müdahale edilmedi, teknik ekip mi az gibi sorular insanların kafasını kurcalıyor. Deprem ülkesi olmamıza rağmen bu denli az önlem alınmış olması da pek çok kişinin gündeminde. Peki 10 şubat tarihinde depremdeki ölü sayısı ne kadar oldu, sona yaklaşırken ölümler yükselecek mi? İşte ayrıntılar….

deprem

10 şubat tarihinde depremde hayatını kaybedenler hızla yükseliyor ve üzücü tablo karşısında vatandaşın canı bir hayli sıkkın. Ulusal yas ilan edildi ve deprem bölgelerin 3 aylık süre ile olağanüstü hal ilan edildi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuya ilişkin açıklama da bulundu. Fuat Oktay’ın aktardığı bilgilere göre depremdeki vefat sayısı: 17 bin 674 kişi, 72 bin 879 kişi ise depremden yaralı olarak kurtuldu. Daha ölüm haberleri geleceği tahmin ediliyor ve Marmara depreminde olduğu gibi bir çok insan felç ve sakat kalacak. Enkaz altında bekleyen daha bir çok insanın olduğu ve çok fazla binaların yakıldığı da kayda geçildi. 

Başa dön tuşu