GÜNDEM

61 yaşındaki Ahmet Kurt, enkazdan sağ olarak çıktı!

65 saat sonra, Gaziantep’te 61 yaşındaki Ahmet Kurt enkazdan sağ çıktı…

AFAD’ın yönetiminde Nurdağ’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tam 65 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından 61 yaşındaki Ahmet Kurt enkaz altında sağ olarak bulundu. Kurtarma çalışmaları sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da olay yerindeydi. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri Gaziantep’in Nurdağ bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz altında kalanlar AFAD koordinasyonunda kurtarılmaya devam ediyor.

 

enkaz

 

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri arama kurtarma çalışmaları sırasında Yılmaz Apartmanı’nın enkazından canlı ihbar aldı. Haberi aldıktan sonra çalışmalarını bu yönde hızlandırdılar. Gelen ihbar üzerine çalışmalarını hızlandıran JAK ekipleri, 65 saatlik bir aramanın ardından 61 yaşındaki Ahmet Kurt’u kurtarmayı başardı.

 

65 Saat Sonra

Koridordaki askerlerin, çevredekilerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla Ahmet Kurt enkaz altından canlı olarak çıkarıldıktan sonra ısıtıcı bir battaniyeye sarılarak ambulansa getirildi. Ambulansa taşınan Ahmet Kurt daha sonra Gaziantep’teki hastaneye sevk edildi.  Kurtarma anı, deprem sırasında Gaziantep’te koordinasyondan sorumlu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından da izlendi. Kurtarma sonrasında AFAD temsilcilerinden de bilgi aldı. Gaziantep de dahil olmak üzere tüm deprem bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalanların yerlerini tespit etmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Tüm arama kurtarma ekipleri, bazen Ahmet Kurt gibi yaşlıları bazen de gençleri bulmak için büyük çaba sarf ediyor.

 

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Sağlık çalışanları, arama kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından kurtarılanları teslim alınır.  Sağlık görevlileri tarafından yapılan uygun kontrolün ardından hastaneye nakledilir. Hastanede gerekli düzenlemeler yapılır ve vatandaşların sağlık durumlarının iyileştirilmesi için çaba gösterilir. Depremin hemen ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Göçük altında kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Başa dön tuşu