GÜNDEM

Ticaretle uğraşanlar dikkat! TOBB para cezasını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Borsalar Kanunu’nun düzenlemesi Resmi Gazete’de bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Ticaretle uğraşanların dikkatine! İşte detaylar…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlemesi ve Borsa Kanunu bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, üretici, perakendeci ve tedarikçiler arasındaki ticari ilişkilerin kuralları olası mağduriyetlerin önüne geçecek şekilde yeniden düzenleniyor. perakende ticarette.

YENİ DÜZENLEMELER İLE TİCARET HAYATINDA BÜYÜK DEĞİŞİM GELECEK

Bugün itibariyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Borsalar Kanunu düzenlemesi Resmi Gazetede yürürlüğe girdi. Uygulanacak idari para cezaları ile perakende ticarette oluşabilecek haksızlıkların önüne geçileceği belirtildi. Ticari faaliyette bulunan kişilere daha sıkı tedbirlerin alınmasına başlandı. 

 

TOBB

 

LİSANS SÜRELERİ İLE İLGİLİ DETAYLAR PAYLAŞILDI

Ticaret Bakanlığı tarafından Lisanslı Depo işletmeciliği lisans süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması, toptancı hallerinde tahsis sahiplerine sunulan 12 yıllık kiracılık hakkının 18 yıla çıkarılması, doğalgaz altyapısının işleticinin yetki ve sorumluluğu ile kurulması ve işletilmesi, vergi mükellefiyet bilgisi kapalı olanların üyeliklerinin askıya alınması gibi düzenlemeler yapıldı. Bu yeni düzenlemeler ile müşterilerin haksız uygulamalara karşı korunması, kampanyalı satışı istemeyen vatandaşa zorla para yüklenmesinin suç sayılması, ticari ilişkilerin yazılı ya da elektronik ortamda sözleşme ile belirlenmesi, üretim tarihinden itibaren 30 günlük süreçte bozulabilecek her türlü gıda ürünün siparişinde teslim tarihinden önceki 30 gün içinde iptal etme hakkının verilmesi gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren bu düzenlemelerin geçerli olacağı bildirildi. Uygulanan bu yeni düzenlemeler perakende ticarette haksızlıkları önleyebilmek adına kullanıcılar için büyük avantajlar sağlayacak.

Başa dön tuşu