GÜNDEM

Çiftlik Bank Tosuncuk Mehmet Aydın paraları ödeyecek mi?

Kurduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasından sonra Türkiye’ye iadesi için resmi işlemler başladı. Milyonlarca insan parasını iade edilmesini beklerken Mehmet Aydın’ın paraları ödeyip ödemeyeceği merak edildi. Peki Çiftlik Bank Tosuncuk Mehmet Aydın paraları ödeyecek mi? işte detaylar…

Kurduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp ülke dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim olmasından sonra Türkiye’ye iadesi için resmi işlemler başladı. Milyonlarca insan parasını iade edilmesini beklerken Mehmet Aydın’ın paraları ödeyip ödemeyeceği merak edildi. 

132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon TL alarak yurtdışına kaçan Mehmet Aydın bir video alarak teslim olacağını açıklayarak Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğu’na teslim oldu. Yayınladığı videoda hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak ya da dolandırmak gibi bir niyetinin olmadığını, şirketin çok büyümesinden ötürü kötü amaçlı olan insanların haksız kazanç sağlaması ve şirketin büyüklüğü nedeniyle bunu geç fark ettiklerini söyleyen Mehmet Aydın kendisinin de mağdur edildiğini ifade etti. Mağduriyetini gidermek amacıyla ülke dışında elinden geleni yaptığını ancak hakkında açılan soruşturma ve yakalama kararları nedeniyle oldukça verimli geçiren olmadığını açıklayan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın suçsuzluğunu ve mağduriyetini kanıtlama amacıyla kendi hür iradesi ile Türk yargısına teslim olacağını izah etti.  

İlk başlarda bir oyun platformu olarak patlak veren Çiftlik Bank kullanıcı sayısının da artmasıyla yatırım haline dönüştü. Kullanıcılar bu oyundan kazandıkları paralarla büyük ve küçük baş hayvan alabilirken daha sık kazanmak amacıyla para yatırımı yapmaya devam ettiler. Fakat bundan sonra bu paralardan bir ses çıkmayınca dolandırıldıklarını anladılar. Tosuncuk ise program arasında yurtdışına kaçmıştı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın yakalanmasından sonra mağduriyet yaşayan binlerce kişi ise paralarını alıp alamayacağını merak etti ancak mağduriyet yaşamış olan vatandaşlar için henüz bir açıklama yapılmamıştır. 

Başa dön tuşu