GÜNDEM

THY’ye Talep ve Duyulan Güven Artıyor

Türk Hava Yolları, Kasım ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarıyla ilgili verileri kamuoyuna duyurdu. Açıklanan verilere göre, THY Kasım ayında yüzde 81,4 doluluk oranına ulaştı.

Kasım ayı yolcu ve kargo verilerini açıklayan Türk Hava Yolları, talep artışını ve duyulan güvende yaşanan istikrarı ortaya koydu. THY, sadece Kasım ayında yüzde 81.4 oranında doluluk olduğunu duyurdu. Taşınan yolcu sayısında, Türk Hava Yolları yapılan yatırımlar neticesinde ve genel ülke durumları sebebiyle yüzde 4 artış gösterdi. Bu artışla Kasım ayında toplam 5.5 milyon kişi THY ile seyahat etti.

Toplam doluluk oranının 2017 Kasım ayına göre yüzde 2 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Dış hatlarda ise doluluğun 3 puan yükseldiği ifade edildi. Bu artışla dış hatlardaki doluluk oranı yüzde 81 olarak karşımıza çıkmakta.

En Büyük Artış Kuzey Amerika’da Görüldü

Dıştan dışa transfer yolcu sayısında da yüzde 8’lik ciddi bir yükseliş söz konusu. Bunun yanı sıra kargo transferleri konusunda da THY öncü konuma gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl Kasım ayına göre kargo taşımada yüzde 25’lik bir artış meydana geldi. Bu artışta aslan payı ise Kuzey Amerika’ya ait. Kuzey Amerika yüzde 45 ile ilk sırada yer alırken ardından sırasıyla Afrika, Uzak Doğu ve Avrupa yer alıyor.

Başa dön tuşu