DÜNYA

COVID-19’da son durum: Yetkililer bu kelimeyi kullanmaya korkuyor

Pekin’de, daha bir hafta kadar önce işlerin düzelmeye başlayabileceğine dair bir umut vardı, ancak artan enfeksiyonlar karşısında bu umut azaldı. Pekin’de bir çok iş yerleri bir bir kapanıyor. Pekin aslında tecrit altında ama yetkililer bu kelimeyi kullanmıyor.

Pekin’de, daha bir hafta kadar önce işlerin düzelmeye başlayabileceğine dair bir umut vardı, ancak artan enfeksiyonlar karşısında bu umut azaldı. Pekin’de bir çok iş yerleri bir bir kapanıyor. Pekin aslında tecrit altında ama yetkililer bu kelimeyi kullanmıyor. Başkentteki bazı bölgelerde, gerekli olmayan tüm dükkanlar kapalı, restoran ve kafeler sadece paket servis için açık ve insanlardan evden çalışmaları isteniyor. Buradaki COVID vakaları bir hafta içinde üç katına çıktı ve şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

pekin tecrit altında

Pandemi nedeniyle işler oldukça kötü

Birçok kişi son kuralları yorgun bir kabullenişle karşılamış olsa da, yaklaşık üç yıldır devam eden kısıtlamaların bir bedeli olduğu açık. Önde gelen alışveriş bölgeleri ürkütücü bir sessizlik içindeydi ve genellikle insanlarla dolup taşan geleneksel huntong sokaklarında sadece bir damlama vardı. Hutong meydanında yer  alan Bay Zheng’in kahve dükkânı hâlâ açıktı ama sadece paket servis yapıyordu. “Bu yıl işler iyi değildi ve pandemi nedeniyle son zamanlarda daha da kötü” diyor, “Görüyorsunuz, bu hutong’da hiç insan yok.” diye konuştu. Ancak ülkenin başka yerlerinde öfke çok daha ileri boyutlara ulaşıyor.

Başa dön tuşu