DÜNYA

Elon Musk açıkladı: Apple Twitter’ı App Store’dan silmekle tehdit etti

Elon Musk ile Apple arasında soğuk savaş devam ediyor. Elon Musk, Apple’ın bir dizi tweet ile Twitter’ı App Store’dan silmekle tehdit ettiğini iddia etti. Elon Musk Apple’ın Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini ama bunun nedenini söylemediğini iddia etti.

Elon Musk ile Apple arasında soğuk savaş devam ediyor. Elon Musk, Apple’ın bir dizi tweet ile Twitter’ı App Store’dan silmekle tehdit ettiğini iddia etti. Elon Musk Apple’ın Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini ama bunun nedenini söylemediğini iddia etti.

Geçtiğimiz ay sosyal medya platformunu 44 milyar $ (37 milyar £) gibi şaşırtıcı bir bedelle devralan milyarder girişimci, bugün attığı bir dizi tweetle küresel teknoloji firmasına saldırdı. Bu, satın alınmasından bu yana yaşanan uzun tartışmaların sonuncusu. Musk son olarak, Capitol Hill kuşatmasının kışkırtılmasına yardımcı olduğu düşünülen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yasaklanmasının ardından platforma geri dönebileceğini duyurdu.

elon musk

Twitter’da son durum

Dünyanın en zengin adamı Musk’ın günde 4 milyon dolar (3,3 milyon sterlin) kaybettiğini iddia ettiği Twitter’ın tasarruf etmek için dünya çapındaki tahmini 7.500 çalışanının yarısını işten çıkardığı bildiriliyor. Ayrıca mavi tik kullanıcılarından ayda 7.99 $ (7 £) ücret almaya başlamayı planladığını duyurdu. Çalışanlar #LoveWhereYouWorked hashtag’ini ve firmadan ayrıldıklarını göstermek için bir selamlama emojisi kullanarak tweet atıyorlardı.

Musk bugün attığı bir dizi tweette Apple’a seslendi – ancak iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı – CEO Tim Cook’a doğrudan tweet atmak da dahil. Şöyle dedi: “Apple Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” “Eğer terimleri filtrelemeseydik, uygulamalarımızın mağazaya girmesine izin verilmeyecekti,” diye eklediler. “Apple iyi ürünler üretiyor olabilir, ancak bir süredir ifade özgürlüğüne karşılar.” Musk retweet’inin üzerine ekledi: “Apple başka kimleri sansürledi?”

Pazartesi akşamı, “Apple tüm sansürleri yayınlamalı mı?” diye soran bir anket oluşturdu: “Apple, müşterilerini etkileyen tüm sansür eylemlerini yayınlamalıdır.” Ardından bir tweet attı: “Apple ayrıca Twitter’ı App Store’dan çıkarmakla tehdit etti ama nedenini söylemiyor.”

Başa dön tuşu