DÜNYA

İngiltere’nin en sevdiği pastalar açıklandı: Cheesecake listenin başında

İngiltere insanların hangi pastaları ve tatlıları daha çok seçtiğine dair bir araştırma yapıldı. Listenin en ön sırasında yer alan pastalar şaşırttı.

İngiltere’nin en sevdiği pastanın mütevazı cheesecake olduğu ortaya çıktı. 2,000 İngiliz üzerinde yapılan araştırmada limonlu, havuçlu ve çikolatalı kek de en popüler 40 kek arasında yer aldı. Ancak şaşırtıcı bir şekilde cheesecake %37’lik oy oranıyla kahve ve cevizli kek ve meyveli kek gibi bazı İngiliz klasiklerini geride bırakarak anketin zirvesine yerleşti. Çikolatalı kek, klasik Victoria Sponge’un önünde ikinci sırada yer aldı.

Noel pastası ve Battenburg’un yanı sıra fondan fantezileri, madeira somunu, benekli dick, elmalı kek ve flapjack listeye giren diğer kek çeşitleri oldu. 

limonlu cheesecake

Doğum günleri tatlıların tadını çıkarmak için mükemmel gün..

Araştırmaya göre ayrıca İngilizlerin üçte biri ayda en az bir kez evde yemek pişiriyor. Ve neredeyse her on kişiden dördü Platin Jübile resmi tatil hafta sonu için yemek yapmayı planlıyor ve Kraliçe’nin şerefine klasik bir Victoria süngeri hazırlamayı tercih ediyor.

Pasta sanatı sergisindeki pişirme trendlerine uygun olarak %16’lık bir kesim de vegan çikolatalı, kabaklı ve kabaklı pasta yapmayı planlıyor. OnePoll aracılığıyla gerçekleştirilen araştırma, ortalama bir yetişkinin her yıl 72 porsiyon pasta tüketeceğini de ortaya koydu. Doğum günleri, Noel ve düğünler de dahil olmak üzere özel günler (%46), evde kutlama yapmak ve tatlı bir ikramın tadını çıkarmak için en popüler zaman olarak ortaya çıktı. Ancak %41’i sadece canı tatlı bir şeyler çektiği için bir dilim pişmiş lezzete yumuluyor. 39’u ise tat çeşitliliği nedeniyle pasta yemekten hoşlanıyor.

Gerçek İngiliz modasına uygun olarak, %42’si İngiliz kahvaltı çayının en sevdiği ev yapımı kekle birlikte servis edilecek en iyi içecek olduğunu düşünürken, onu kahve (%38) ve sıcak çikolata (%18) takip ediyor.

Başa dön tuşu