SİYASET

Bu pretesto çok konuşulacak! İYİ Parti’den pinokyo göndermesi!

Eşi benzeri olmayan protesto İYİ Parti Bursa Teşkilatlarından geldi. TÜİK enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını aktaran teşkilat, pinokyo maketi ile yalancı göndermesinde bulundu. İYİ Partili ekip TÜİK’in yalancılıkta pinokyoyu geçtiğini ifade etti.

Yalancı denince ilk akla gelen masal kahramanı Pinokyo olurken İYİ Parti Bursa Teşkilatı’da şaşırtan bir protesto gerçekleştirdi. TÜİK verileri hakkında eleştirilerde bulunan teşkilat pinokyo maketini de yanına alarak TÜİK’i yalancı olmakla suçladı. Masallardan daha komik durumda olduklarını söyleyen teşkilat, TÜİK’in komik duruma düştüğünü aktardı.

PİNOKYOLU PROTESTO

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Ekim ayı enflasyon rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan verilerin doğru olmadığı savunan İYİ Parti Bursa Teşkilatları çarşı, pazar,mavnav, market fiyatlarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Başkan Türkoğlu, Her ayın 3’ünde açıklanan ve vatandaşın ciddi verilerle bilgilenme ihtiyacını karşılayan TÜİK’in adete bir komedi filmi çektiğini aktardı.

Açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Türkoğlu, TÜİK’in yalancılıkla ün salmış pinokyoyu bile geride bıraktığını söyledi. İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak bir araya geldiklerini söyleyen Türkoğlu, pinokyo maketini TÜİK’in kapısına bırakmak için toplandıklarını dile getirdi.

TÜİK’in devletin emrinde şamar oğlana döndüğü vurgulanırken yönetiminde acınacak durumda olduğu söylendi. Türkoğlu, masallardan daha komik durumda düştüklerinin farkında değiller dedi.

Pinokyolu protesto

İYİ PARTİ’DEN YALANCI GÖNDERMESİ

Yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkoğlu, şu ifadeleri dile getirdi:

“Bu TÜİK var ya bu TÜİK, bir daha altını çizelim ki; İşte o meşhur Pinokyo’nun pabucunu vallahi de billahi de çoktan dama attı. Siz bakmayın bakkalda, kasapta, manavda, markette saat başı değişen etiketlere… Siz boşverin temel tüketim maddelerindeki fiyatların arşı alemlere yükselmesine… Siz fazla ciddiye almayın zam furyasının gece gündüz demeden ortalığı kasıp kavurmasına… Her ayın 3’ünde TÜİK’e kulak verin, açıklanan ehven enflasyon rakamlarıyla adeta transa geçip rahatınıza bakın! Hatırlayın geçtiğimiz 3 Ekim’de, yani daha dün gibi, ne dedi bu TÜİK Pinokyosu?”

TÜFE fiyatlarının 2022 yılınna oranla  yüzde 3.54 arttığını aktaran Türkoğlu,  bir önceki aralık ayına göre  yüzde 57.80, bir önceki yılın aynı ayına göre ise  yüzde 85.51 artığını dile getirdi. Son on iki aylık ortalamalara bakıldığını yüzde 65.26 oranında artış görüldüğü söylendi. Türkoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Öyle dedi değil mi? Peki… Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu olan ENAG ne dedi? ‘Ekimde aylık enflasyonu yüzde 7.18; yıllık enflasyonu ise yüzde 185.34 oldu.’ dedi. ENAG da böyle dedi değil mi? Yahu Allah’tan korkun!

Yüzde 3.54 nireeeee, yüzde 7.18 nireee!

Yüzde 85.51 nireee, yüzde 185.34 niree!

Olur ama bu kadar da fark olmaz!

Hadi vaz geçtik ENAG’dan!

Biliyor musunuz? TÜİK Pinokyosu’nun açıkladığı yıllık yüzde 85.51’lik enflasyon oranı bile, son 24 yılın yeni zirvesi oldu. TÜİK, estirdiği yalan rüzgarıyla Pinokyo’yu bile güldürmeye devam etsin, biz milletimize en temel ürünlerdeki gerçek rakamları buradan bir kez daha haykıralım.”

TÜFE oranlarına göre en çok artışın sebzede olduğunu aktaran Türkoğlu, domates, biber, patlıcan, soğan, patates, marul, Mayısdanoz, tere’de yüzde 26.23 artış olduğunu vurgulayarak artık hepsinin lüks olduğunu aktardı

TÜİK Verileri yalan dedi

Vatandaşların çoban salata yapamaz hale geldiğini söyleyen Türkoğlu, makarnada bile yüzde 12.72 artış olduğunun altını çizdi.  Konuşmalarına devam eden Türkoğlu, “Yumurtada yüzde 9.62; Şebeke suyunda da yüzde 7.17 oldu. Yani evimizdeki çeşmelerden bile dert akıyor dert! Kadın giyimde yüzde 12.38, erkek giyimde yüzde 9.40’lık artış kaydedilirken, vatandaş üstüne başına ikinci el kıyafet bakmaya başladı. Bundan haberiniz var mı? Kırtasiye ve çizim malzemeleri de yüzde 11.79 yükseldi. Millet artık okulda çocuk değil, dert okutuyor! Hadi bir de beyaz eşyadan örnek verelim: Çamaşır makinesi fiyatları bile yüzde 9,11 arttı.” şeklinde konuştu. 

Fİyatların Ekim ayı içerisinde yüzde 3,54  atış gösterdiğini söyleyen TÜİK’e gönderme yapan Türkoğlu,  “Eee bakıyoruz; buradaki rakamların en düşüğü yüzde 9.11, en yükseği 26.23. Hadi gelin şimdi siz; Yüzde 3,54 nireeee, yüzde 26.23 niree diye sormayın! Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış 33,48 ile haberleşmede, buna karşılık, en yüksek artış ise yüzde 117.15 ile ile ulaştırmada oldu.” dedi.

TÜİK verilerinin tamamen yalan olduğunu belirten Türkoğlu, zamların ve maaşların hesabını sordu. Türkoğlu konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Ey TÜİK Pinokyosu! Bugünler de geçecek az kaldı! Ama sen de tarihe geçeceksin haberin olsun. O yalan söyledikçe, büyüdükçe büyüyen burnunla birlikte tarihin o kapkara sayfalarına gömüleceksin! Vatandaş seni, milletin parasıyla milleti kandırıp aldatan, zavallı bir algı kurumu olarak tanıyıp belleyecek! Bunu böyle bilesin!”

Başa dön tuşu