SİYASET

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan dikkat çeken İmamoğlu çıkışı: ‘Böyle bir algı oluşturmak doğru değil’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında verilen kararla ilgili konuştu. Henüz net bir karara varılmadığını söyleyen Bozdağ, yanlış algı oluşturulduğunu vurguladı. İşte, Bakan Bekir Bozdağ’ın o açıklamaları…

Bekir Bozdağ, Türkiye’yi ayağa kaldıran İmamoğlu davasına değindi. Kesinleşen ne bir siyasi yasak ne de hapis cezası olduğunu belirten Bozdağ, algı oluşturmanın doğru olmadığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı’ndaydı. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Bozdağ, altı yaşındayken cinsel istismar göre H.K.G davasıyla alakalı konuştuktan sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YKS Üyelerine hakarette bulunduğu iddiası ile 2 sene 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasağın getirilmesine dair açıklama yaptı.

“YARGI YETKİSİ BAĞIMSIZ HAKİMLER VE MAHKEMELER TARAFINDAN KULLANILMAKTA”

Bekir Bozdağ açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Hakimler görevlerinde bağımsızdır, kararlarını vicdani bir kanaat ile oluşturup, ona göre karara varırlar. Hiçbir makam, kişi veya kurum hakimlere emir ya da talimat veremez, genelge gönderemez. Yargı yetkisi bağımsız hakimler ve mahkemeler tarafından kullanılır. Her olayda bakıyorsunuz muhataplara göre değerlendirmeler yapılıyor. Yargılama yapılırken muhatapların statüsüne göre bir yargılama yapılması mümkün değildir. Hukuk önünde herkes eşit haklara sahiptir. Yargı konuma bakmadan, kanuna delile, dosyaya bakarak vicdani kanaatle hükmünü oluşturarak ona göre karar verir.

 bekir bozdağ imamoğlu açıklaması

“DAVALARA MÜDAHİL OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Nihai karar sonra çıkacaktır. Sayın İmamoğlu hakkında kesinleşmiş ne bir siyasi yasak ne de hapis cezası var. Böyle bir algı oluşturmak doğru değil. Şuanda bu yollar sonuna kadar açık ve sağlıklı işliyor. Bırakalım hukuk usulüne uygun işlesin. Adalet Bakanlığı olarak bizim görülen davalara müdahil olmamız söz konusu olamaz. Biz yalnızca hukukun sağlıklı işleyebilmesi adına üstümüze düşen vazife varsa onu yaparız. Türkiye’de yapılan değerlendirmeler hukukumuza da yargımıza da büyük zararlar vermektedir.”

Başa dön tuşu