TEKNOLOJİ

Xiaomi’nin elektrikli otomobilinin fiyatı belli oldu

Daha çok cep telefonu, dizüstü bilgisayar, ev aletleri gibi teknolojik aletler üreten Çinli Xiaomi'nin elektrikli otomobilinin fiyatı 69 bin 328 dolar (500 bin yuan) olarak açıklandı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli otomobil sektörüne adım atıyor. Şirketin CEO’su Lei Jun, yeni SU7 modelinin fiyatını açıkladı. Araç, 69.328 dolar (500 bin yuan) fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Xiaomi’nin bu hamlesi, teknoloji alanındaki başarısını otomotiv sektörüne taşıma isteğini yansıtıyor. Elektrikli otomobil, şirketin diğer ürünleri gibi online platformlardan sipariş edilebilecek. Bu adım, Xiaomi’nin rekabetçi elektrikli otomobil pazarında nasıl bir etki yaratacağını merakla bekletiyor. İşte diğer detaylar…

Çinli teknoloji devi Xiaom

ÇİNLİ TEKNOLOJİ DEVİ XİOMİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SEKTÖRÜNE ADIM ATIYOR

Çin’in önde gelen teknoloji şirketi Xiaomi, elektrikli otomobil sektörüne giriş yapıyor ve yeni modeli SU7’nin fiyatını duyurdu: 69.328 dolar (500 bin yuan). Şirketin CEO’su Lei Jun, bu hafta piyasaya sürülecek olan aracın fiyatını Çinli sosyal medya platformu Weibo üzerinden paylaştı. Otomobilin bu hafta perşembe günü sipariş almaya başlaması planlanıyor.

Xiaomi, SU7 modelini 29 galeride sergilemeye başladı ve müşterilerin bu hafta test sürüşlerine katılmasına izin verilecek. Şirketin Grup Başkanı Weibing Lu, CNBC’ye verdiği bir röportajda, Xiaomi’nin elektrikli otomobil pazarında premium segmenti hedeflediğini belirtti.

çinli teknoloji devi

Xiaomi, yerli elektrikli otomobil üreticileri olan BYD, Nio, Xpeng ve Li Auto gibi şirketlerle rekabet edecek. Ancak en büyük rakiplerinden biri ABD’li Tesla olacak. Tesla’nın Çin’deki fiyat aralıkları, Model S sedanı için 96.915 dolar ve Model 3 için 30.000 dolar civarında başlıyor.

Xiaomi, 2010 yılında akıllı cihazlar ve elektronik ev eşyaları üretmek üzere kuruldu. Şirketin elektrikli otomobil girişimi, ürün yelpazesini genişleterek ve yeni pazarlara girmek suretiyle büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Bu hamle, Xiaomi’nin teknoloji ve üretim alanındaki deneyimini otomotiv endüstrisine taşıyarak rekabetçi bir oyuncu olma niyetini gösteriyor.

Başa dön tuşu