TREND HABERLER

Son dakika: Ülke beyaza bürünmeye başladı! Acil uyarı yapılırken kuvvetli yağış başladı! 11 Ocak 2023 hava durumu

Hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle beraber Meteoroloji tarafından uyarılar gelmeye başladı. Kar, karla karışık yağmur ve fırtına uyarıları üzerine dışarı çıkarken tedbirli olunması gerektiğine vurgu yapıldı. İşte, sıcaklıkları 5 derece aşağı düşürecek MGM açıklaması haberimizde.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklama üzerine uyarılar yapılırken dışarıya çıkacak olan vatandaşların çıkmadan önce hava durumuna bakması gerektiği yönünde uyarılar yapılı. Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde çok bulutlu hava etkili olurken Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için sağanak yağmur tahminleri yapıldı. Yağışların kuvveti git gide artış gösterirken devamında karla karışık yağmur beklentisi fazlasıyla yüksek.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıkları yağışlarla beraber düşüşe geçerken batı kesimlerde 2-5 derece arasında değişen düşüşler olurken mevsim normalleri ise devamlılık sürecek. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR UYARISI

Güney ve batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kuzeylerinde hafif olsa da ara ara etkisini gösterecek rüzgar beklentisi var. Bolu çevrelerinde güven ve güneydoğu yönlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına esintisi tahminler doğrultusunda.

11 ocak hava durumu

11 OCAK 2023 BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Sağanak yağış ve çok bulutlu güne başlarken yer yer gök gürültülü yağışların gelmesi bekleniyor.

EGE

Bölgenin tamamında yağmur ve sağanakla beraber yağışların ise bölgelerin kuzey kısmından geldiği bilgisi verildi. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği açıklaması yapıldı.

AKDENİZ

Akdeniz’de kuvvetli olacak karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak yağışların etkisi artarken 1200 rakımlı yerlerde kuvveti yağış bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Öğle saatleriyle beraber Eskişehir’de sağanak yağmur etkili olurken yüksek yerlerde ise karla karışık yağmurla beraber ye yer kar yağışı beklentisi var.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu olup sis ve pus etkisini gösterecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Gün içerisinde az bulutlu hava durumu etkili olurken kuzey yerlerde ise göz gözü görmeyecek kadar sis beklentisi var.

Başa dön tuşu