TEKNOLOJİ

Sony XZ4 Tarihe Geçti

Akıllı telefon piyasasında istediğini elde edemeyen Sony, yeni amiral gemisi Xperia XZ4 testlerde ortaya çıktı. Performans cihazı olan XZ4’ün Benchmark’ta rekor kırdığı görüldü.

2018 yılında pek çok firma akıllı telefon firması ortaya çıkmasıyla rekabet hat safhaya ulaşmış durumda. Bu noktada Sony’de diğer firmalar kadar akıllı telefona yoğunlaşmadığı gerekçesiyle istediği başarıyı elde edemedi. Son aylarda 21:9 ekran oranına sahip bir akıllı telefon üretimi konusunda çalışma yürüten firma, tasarım olarak büyük yenilik sağlayacak.

Çentiksiz ekrana sahip Xperia XZ4’ün sol üst bölgesinde bildirim ışığı olacağı ortaya çıktı. Aynı zamanda cihazın çerçevesinin diğer akıllı telefonlara göre daha ince olacağı ifade ediliyor. Performans olarak da kullanıcılara büyük fırsatlar sağlayacak cihazın Antutu sonuçları ise dudak uçuklatıyor.

iPhone XS’yi Ezici Bir Üstünlükle Geçti

Telefon performans testi Antutu Benchmark’ta iPhone’nin üst modellerine büyük bir fark attığı görüldü. Sony’nin testte 400.000 dolaylarında bir puanlamayla performans gösterdiği görüldü. Bu rakam da Apple’nin yeni işlemcisi A12’yi ve Kirin 980’i büyük bir farkla geçtiği ortaya çıktı.

Apple’nin iPhone Xs serisine de beklendiğinden daha ezici bir üstünlük sağladığı aktarılıyor. Snapdragon 855 işlemciyle geleceği kesinleşen amiral gemisinin çipsette büyük bir değişiklik yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Başa dön tuşu