TEKNOLOJİ

Instagram’ın Artık Kayıt Özelliği Var

Dünya sosyal medya devi Instagram, yayınladığı yeni güncelleme ile birlikte beklenen özelliği uygulamaya ekledi. Kullanıcılar artık direkt mesaj olarak ses kaydı gönderebilecekler.

Facebook grubu tarafından satın alındıktan sonra peşpeşe güncellemeler alarak yepyeni bir platform haline elen Instagram, her geçen gün yeni özellikleriyle kullanıcılarının dikkatini toplamaya devam ediyor. Son dönemde çok sayıda özelliğin eklendiği uygulama, artık milyonlarca kişinin hayatının merkezinde yer alıyor. Hem bireysel hem de kurumsal hesapların bir arada bulunduğu platformda getirilen her güncelleme, beğenilen yeni bir özelliğin kullanıma girmesi anlamına geliyor. Bu bağlamda son güncellemesiyle bir kez daha kullanıcılarının şaşırtan Instagram, bu defa direkt mesajda yeniliğe gitti.

Ses Kaydı Yollanabilecek

Yakın tarihte yakın arkadaşlar özelliğini hikaye için ekleyen Instagram, direkt mesajlarla ilgili geliştirmelere de 2018 yılında büyük ölçüde odaklanmıştı. Bu çalışmalar neticesinde önce uygulamanın direkt mesaj sekmesinde yer alan kalp butonu yerine bir artı sembolü gelirken, hemen yanına da ses kayıt butonu yerleştirildi.

Artık Instagram kullanıcıları takip ettikleri arkadaşlarına direkt mesaj aracılığıyla ses kaydı gönderebilecek. Böylelikle klavye kullanarak yazmak için vakti olmayan kullanıcılar, ses kaydı gönderek kısa yoldan hedeflerini gerçekleştirebilecekler.

Başa dön tuşu