FİNANS

Bayram ikramiyeleri hakkında beklenmedik gelişme! Milyonlar emekli, bayram ikramiyesi kararına şok oldu!

Akbank emekli müşterilerinin bayram ikramiyelerine ilişkin mücadelesi meyvesini verdi. Bankanın raporuna göre, daha önce tahsil edilmeyen bayram ikramiyeleri faiziyle ödenecek.

Akbank’tan emekli maaşı alan vatandaşların bir süredir bekledikleri müjdeli haber yetkililer tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre daha önce tahsil edilmeyen bayram ikramiyeleri faiziyle birlikte emeklilere geri ödenecek.

Akbank’tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada 2018-2022 yılları arasında mevcut olan bayram ikramiyelerini geriye dönük düzenleyici faizle ödenmesine karar veridliği bildirildi. SGK uygulamasına uygulanmasının yanı sıra önümüzdeki dönemlerde de bu faaliyete devam edilecek olup, kümülatif ödemelerin Ekim ayı sonuna kadar yapılması beklendiği belirtildi.

Bayram ikramiyeleri hakkında beklenmedik gelişme

Diğer taraftan Akbank T.A.Ş. 8 milyon lotluk Akbank hisse senedini tarihi zirve olarak tanımlanan bir bedelden satarak gündeme geldi. Emekli bayram ikramiyeleri hakkında verilen bu karar ise bankanın gündemde kalmasını daha da garantiledi. Diğer bankalardan emekli ikramiyeleri hakkında böyle bir hamlenin henğz gelmediği görüldü.

Başa dön tuşu