DÜNYA

İsrailli Bakandan Hamas’a Zehir Zemberek Sözler

İşgal altındaki Batı Şeria’da 2 İsrail vatandaşı ölmüş ve 2 İsrail vatandaşı da yaralanmıştı. İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, Hamas liderlerine zehir zemberek sözlerle suikast çağrısında bulundu.

Bakan Regev, Hamas liderlerine yönelik sözlerini Twitter üzerinden duyurdu. Regev, sabah saatlerinde öldürülen İsrail vatandaşları ile ilgili Hamas’ı sorumlu tuttu. Hamas liderlerine suikast düzenlenmesi çağrısında bulunan Regev, açıklamalarıyla bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

Regev’in yaptığı açıklamada, yılanın başının ezilmesi gerektiği ve Hamas liderlerinin hedef alınması gerektiği ifadeleri yer aldı. Böylelikle terör örgütünün oyununun bozulacağının altını çizen Regev, kuralların değiştiğini bütün dünyaya göstereceklerini anlattı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İşgal Sürüyor

Sabah erken saatlerde Ofra Yahudi yerleşim yeri yakınlarında yol kenarında bekleyenlere ateş açıldı. Açılan ateşin sonucunda 2 İsrail vatandaşı öldü, 2 İsrailli de yaralandı. Saldırının failleri olay yerinden uzaklaştı. İsrailli yetkililer saldırıdan kısa bir süre sonra Ramallah kentinin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verdi.

Aynı zamanda Doğu Kudüs’te bir Filistin vatandaşı 2 İsrail polisini bıçakladı. Saldırı sonrası İsrail güçleri Filistin vatandaşını şehit etti. Geçtiğimiz gün de 6 İsraillinin yaralanmasıyla ilişkilendirilen Filistinli Salih Ömer el-Bergusi evine düzenlenen baskın sonucunda hayatını kaybetmişti. Bölgedeki gerilim her saniye yükseliyor.

Başa dön tuşu