DÜNYA

Fransa’daki Eylemler Sırbistan’a da Sıçradı

Fransa’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar sebebiyle dört hafta önce başlayan eylemler Belçika ve Hollanda’ya da sıçramıştı. Eylemlerin hangi ülkelere sıçrayacağı konuşulmaya devam ediyor.

Fransa’da Sarı Yelekliler’in dört haftadır sürdürdüğü eylemler şimdi de Sırbistan’da baş gösterdi. Çevre ülkelere olan etkisi konuşulmaktayken, Sırbistan’da muhalefet partisi ve vatandaşlar çok büyük bir gösteri yürüyüşü yaptı. Yabancı basından alınan bilgiye göre, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic başta olmak üzere bütün iktidar mensubu isimleri protesto ediyor.

Geçtiğimiz günlerde muhalefet partisinden bir politikacı olan Borko Stefanovic’e saldırı düzenlenmişti. Vatandaşlar, kanlı gömleklere son verilmesi gerektiği ile ilgili sloganlar atarak bölgede iktidarı protesto ediyor.

Belçika’da Ters Kelepçe Uygulaması

Sarı Yeleklilerin protesto gösterileri Belçika’da da baş gösterdi. Bölgede Belçika polisinin acımasız bir tavırla eylemcilere müdahale ettiği görülüyor. Güvenlik güçleri, gözaltına aldıkları eylemcileri ters kelepçe yaptı. Polisin kötü muamelesi altında kalan bir Türk olduğu da görüldü.

Hollanda’da ise sarı yeleklilerin protestoları dün başlamıştı. Başbakan Rutte’nin istifasını isteyen göstericiler, Birleşmiş Milletler Göçmen Paktı, sağlık ve eğitimde artan fiyatları eleştiriyor. Eylemciler, Başbakan Rutte’nin bölgeye gelmesini ve görüşme yapmasını talep etti.

Dünya basınında, Fransa’da baş gösteren eylemlerin başka ülkeye sıçrayıp sıçramayacağı tartışılıyor.

Başa dön tuşu