EKONOMİ

SGK ölüm aylığı alanlara 5000 TL ödeyecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere bankalar aracılığı ile ödenen banka promosyon programına ilişkin açıklama yayınladı. Promosyonların ikiye katlandığını belirten SGK, 3,3 milyon dul ve yetim aylığı faydalanıcısının kamu bankalarına kaydolmaları halinde 5 bin lira tutarında bir promosyon ödeneği alacağını söyledi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarına yönelik banka promosyonları hakkında yaptığı açıklamada, promosyon ödeneklerinin neredeyse iki katına çıkarak 8 bin ila 12 bin lira arası olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca, ölüm yardımı alanlardan talepte bulunmaları halinde 5 bin lira tutarında promosyon ödemesi alınacağı belirtildi. SGK’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

SGK ölüm aylığı alanlara 5000 TL ödeyecek

“Kuruluşumuzdan aylık maaş alan 12,7 milyon emeklimiz var. Aylık emekli ödemelerimiz bankalar aracılığı ile yapılmaktadır. Kamu bankalarında emekli maaşı alan vatandaşlarımıza yapılan promosyon ödemeleri neredeyse iki katına çıkarak 8 bin ila 12 bin lira arası şeklinde belirlendi.

Ayrıca SGK’dan ölüm maaşı alan 3,3 milyon hak sahibine, talep etmeleri halinde 5 bin lira da kamu bankalarımız tarafından ödenecek. Bankaların promosyon ödemesi yapabilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalardan bunu talep etmeleri gerekmektedir.

Tutar minimum olarak belirlenmekte olup bankalar uygulamalarına göre promosyon tutarını artırabilmektedir. Diğer bankalara ilişkin araştırma sonuçları da paylaşılacak.”

Başa dön tuşu