EKONOMİ

AK Parti’den emeklilere seyyanen zam için flaş tarih!

Emeklilerin maaş artışı ihtiyacı hızla artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin mesajları ve AKP’nin art arda yaptığı yeni açıklamalar artış beklentilerini giderek artırdı. Gazeteci Fatih Portakal “Sürprizler olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta içinde artış açıklayabilir” şeklşnde konuşurken ‘Emeklilere 5 bin TL zam yapılacak’ dedikoduları kulislerde yayılmaya başladı. Gözler 23 Mart’ta yapılacak olan duyuruda..

Seçimden önce emekli maaşlarında seyyanen bir artış olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik mesajları ve AKP’lilerin art arda yaptığı açıklamalar Ankara’daki kulis faaliyetlerini hareketlendirdi. Milyonlarca emekli vatandaş 31 Mart yerel seçimleri öncesinde maaş artışını beklerken; AK Parti’nin genel sekreterlik görevinde bulunan Fatih Şahin’in açıklaması dikkat çekti. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Aralık’taki açıklamasına çevrilirken perde arkasında 5 bin TL’lik maaş artışı iddiaları konuşulmaya başlandı.

Milyonlarca emekli vatandaş 31 Mart seçimi öncesi haberi beklerken iktidar partisinin açıklamaları ardı ardına devam ediyor. Önce Turgut Altınok’un, ardından Fatih Şahin’in yaptığı açıklamalar, emeklilerin maaş artışı beklentisini artırdı.

ALTINOK: “İYİLEŞTİRME OLACAK”

AK Parti'den emeklilere seyyanen zam için flaş tarih!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Cumhur İttifakı’ndan giren Turgut Altınok, konuyla ilgili açıklamasında “Cumhurbaşkanımızla konuştum, imkân bütçe kapasitesine göre emeklilerin kaderinde iyileştirmeler yapılacak. Hiçbir emekliyi mağdur etmeyeceğiz. Bayramlarda verilen ikramiyelere ilişkin rakam vermedi. Biraz konuştum durumdan. Başkanımızın da bu olayı bildiğini düşünüyorum” dedi. Detay vermeyen Altınok, “Cumhurbaşkanımızın bunu açıklaması daha doğru olur” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MASASINDA”

AK Parti'den emeklilere seyyanen zam için flaş tarih!

Partinin genel sekreteri Fatih Şahin’den de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Katıldığı bir televizyon programında milyonlarca emekliye ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, konuşmasında “Vatandaşlarımızın sorunları ne olursa olsun, gündemi ne olursa olsun, ilgimizi çeken ne olursa olsun masaya koyalım ve değerlendirelim. Bu dosyalama tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu kamuoyuyla paylaşacak. Emeklilerin beklentilerini anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE 5 BİN TL ARTIŞ OLACAK MI?

AKP’nin art arda yaptığı açıklamalar, seçim öncesi emeklilerin maaşlarına zam yapılacağı iddiasını güçlendirirken, 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimleri öncesi emeklilere 5 bin TL’lik zam yapılacağı kulislerde tartışılmaya başlandı.

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mart’ta Ankara’da yapacağı büyük mitinge çevrilirken Erdoğan’ın seçimden bir hafta önce milyonlarca emekliye zam yapılacağına dair müjdeyi verip vermeyeceği merak edilmeye başlandı.

FATİH PORTAKAL: “SÜRPRİZ OLABİLİR”

AK Parti'den emeklilere seyyanen zam için flaş tarih!

Bu iddialarla ilgili dikkat çekici bir değerlendirme yapan gazeteci Fatih Portakal, “Emeklilerle ilgili şu bilgiyi vereyim. Sürpriz olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sonuna doğru kademeli bir artış açıklayabilir. İddialar aynen böyle” dedi.

Başa dön tuşu