EKONOMİ

Emekliye seyyanen zam için yeni formül

2024 Ocak ayında emeklilere zam yapılması sonrasında yeterli görülmemişken tekrar seyyanen zamlar gündeme geldi. Emekli zammı için sosyal yardımlara ayrılan 498 milyar liralık ödeneğin kullanılacağı açıklandı. İşte belirli şartlar karşılığında zam formülleri haberimizde.

Emekli aylıklarında iyileştirme çalışmaları yapılırken AKP yönetimi üzerinde farklı senaryolar geliştirildi. Bu senaryolar sonrasında emeklilere bazlı ek gelir desteği sunuldu. Aile ve Sosyal Yardımlar Bakanlığı’na ayrılan ödenekten emeklilere sosyal yardımlarda bulunabilecek. Hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere nakdi olarak yakıt, doğal gaz, elektrik, su ve gıda yardımı sahiplerini buluyor.

EMEKLİ MAAŞ DÜZENLEMESİ

Gelen haberler doğrultusunda yardımdan yararlanmak isteyen emeklilere ek gelirlerin olmadığı ve kirada oturdukları belgelenerek nakit desteği verilmektedir. Düzenleme sayesinde emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin de toplam gelirleri 17 bin 2 lira seviyesine yükseltilecek.

emekliye seyyanan artış

EN BÜYÜK ŞART EV OLMAMASI

Toplumsal gelirlerin emeklilerin yararlanabilmesi için yer alan kaynaklar üzerine tek geliri 10 bin TL ise emeklinin hanesinde yaşanan sorunlarla müdahale edilmek zorunda olduğu belirtildi. Yeni dönemle alt hane gelir seviyesine bakılarak emeklinin durumunu düzeltecek çalışmalar devreye girdi.

Emekli aylıklarının dışında gelirin olup olmaması araştırılırken kirada oturanlara ve ikinci geliri olmadığına bakılarak sosyal destekten yararlanabilir.

Başa dön tuşu