SPOR

Alman futbolunun efsane ismi yaşamını yitirdi

Almanya’nın 1990 Dünya Kupası zaferinde galibiyet golünü atan efsanevi Alman futbolcu Andreas Brehme’nin 63 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Alman futbolunda efsane isimlerinden birisi olan eski futbolcu ve aynı zamanda teknik direktörlük yapan Andreas Brehme’nin hayatını kaybettiği duyuruldu. Almanya’da düzenlenen 1990 Dünya Kupası’nın önemli isimlerinden Andreas Brehme için irçok Alman takımı taziyelerini iletti.

Andreas Brehme

ANDREAS BREHME KİMDİR?

63 yaşında hayatını kaybeden Andreas Brehme, Almanya’nın efsanevi takımının cesur sol beki, 1990 İtalya Dünya Kupası’nı, 1986 Meksika Dünya Kupası’nı kazanan, 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası finalisti ve 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalistiydi.

Andreas Brehme

1984’ten 1994’e kadar Almanya adına 86 maç oynadı ve dördü Dünya Kupası finalinde olmak üzere sekiz gol attı. Kaiserslautern, Bayern Münih, Inter’de forma giyen oyuncu, savunmada görev almasına rağmen 481 maçta 65 gol kaydetti. Kariyeri boyunca iki kez Almanya şampiyonluğunu, İtalya Ligi’ni, UEFA Kupası’nı ve Dünya Kupası’nı kazandı.

Başa dön tuşu