EKONOMİ

Aile Bakanlığı duyurdu: 1.250 TL ödemeler hesaplarda! Bugün başvuru yapan herkese yardım ödemesi yapılacak

Ailelere destek ödemesi için 1.250 Türk Lirası yardım için başvurular başladı. Ayrıntılar haberimizde…

Aile Destek Programı, gelir düzeyi düşük vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla sunulan bir hizmettir. Bu program, hayır işi olarak değil, ekonomik zorluklarla mücadele etmek isteyen ailelere destek olma amacıyla uygulanmaktadır. Başvurular için vatandaşlar, e-Devlet platformunu kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru sürecinde en önemli faktör, gelir düzeyidir.

BAŞVURU SÜRECİ

2

Aile Destek Programı kapsamında, destek miktarı aile veya bireyin aylık gelirine göre değişiklik göstermektedir. Programda dört farklı ödeme seçeneği bulunmaktadır. Aylık geliri 450 TL veya daha düşük olanlar için 1.250 TL, 1.372,30 TL ile 2.835,60 TL arasında geliri olanlar için ise 850 TL yardım sağlanmaktadır. Bu yardımlar, programın süresi boyunca düzenli olarak her ay hesaplara yatırılmaktadır.

Programa kabul edilen vatandaşlar, T.C. kimlik kartlarıyla birlikte PTT şubelerinden yardım ödemelerini kolayca alabilmektedirler. Aile Destek Programı’nın temel amacı, ailelere ihtiyaçlarını karşılamalarında destek olmak ve ekonomik zorlukları hafifletmektir. Bu program, her bireyin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik bir adımdır ve gelir düzeyi düşük vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflemektedir.

Başa dön tuşu