EĞİTİM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuklu ailelere, giderlerini karşılamak üzere 5.500 TL maddi destek verecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuklu ailelere, giderlerini karşılamak üzere 5.500 TL maddi destek verecek. Ayrıca bu uygulamaya üniversiteye devam eden çocuğu olan aileler de dahil.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuklu ailelere, giderlerini karşılamak üzere 5.500 TL maddi destek verecek. Bu destek için başvuru süreci e-Devlet üzerinden başladı.  Eğer siz de çocuklu bir aileyseniz, başvuruda bulunabilir ve ödeme alabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamaya üniversiteye devam eden çocuğu olan aileler de dahil edildi. Bakanlık, onlar için de 5.500 TL burs ödemesi yapacak. Yardım ödemesinde de öncelik tanınacak. Bu bursa başvurmak için de yine e-devlet platformunu da kullanabilir.

 

üniversite öğrencisi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Çocuğu üniversitede okuyan ailelerin çocuklarına dönemler arasında bir defaya mahsus olmak üzere 5.500 TL ödenecek. Bu aileler e-Devlet sistemi üzerinden destek/burs ödemeleri için başvuru yapabilecek. Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarına devam eden çocukları, tüm sınıflarını geçmeleri halinde asgari ücretin %60’ını alacak. Yükseköğrenim gören öğrencilere dönem aralarında net asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Aynı şekilde, 4 yıllık üniversitelere devam eden öğrencilere aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak.”

Başa dön tuşu