EKONOMİ

FED faiz açıklaması öncesi kritik uyarı! Yeni yıldan önce fiyatlar tavan yapacak! Uzmanlardan yatırımcılara kritik uyarılar peş peşe geldi

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken uzmanlardan kritik açıklamalar da peş peşe geliyor. Merakla beklenen FED faiz kararı öncesinde uzmanlar yatırımcıları uyardı. İşte, altın piyasasında yaşanan son gelişmeler…

Altın fiyatlarındaki hareketlilik son zamanlarda arttı. Yeni haftada altın fiyatlarını belirleyecek 2 önemli gelişme ise peş peşe yaşandı. Yaşanan gelişmelerden biri FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklama oldu. Çarşamba gününde yapacağı açıklaması ise fiyatları fazlasıyla etkileyecek. Bir başka gelişme de ABD’nin Cuma gününde açıklayacağı Kasım ayına ait istihdam raporu olacak.

Geçtiğimiz hafta düşüşe geçen altın fiyatları günün ikinci yarısı itibariyle 1.760 dolara yaklaştı. Haftayı da düşüşle açan altının gramı şuan 1.050 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 1.720 liraya düşerken, Cumhuriyet altının işlem fiyatı 6.990 TL’yi buldu.

 altın piyasası

ALTIN FİYATLARINDA ARTIŞ OLACAK MI?

ABD’nin yaptığı faiz artırımının ekonomide bozukluklara neden olabileceği düşünülüyor. Yaşanan gelişmelere uzmanlar teker teker değinirken üst düzey ekonomist Mohammed El-Erian’dan da kritik bir açıklama geldi.

El-Erian altın fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Özellikle üç yeni eğilim, böyle bir dönüşüme işaret ediyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ekonomik sonuçların şekillenmesinde önemli bir rol oynaması muhtemel etmenler var. Bunlar, büyüme üzerindeki çok yıllı büyük bir engel olarak yetersiz talepten yetersiz arza geçiş, merkez bankalarından sınırsız likiditenin sona ermesi ve finansal piyasaların artan kırılganlığı. Bu kaymalar, son birkaç yıldaki olağandışı ekonomik gelişmelerin çoğunu açıklamaya yardımcı oluyor. Ayrıca, şoklar daha sık ve daha şiddetli hale geldikçe gelecekte daha da fazla belirsizliğe yol açması muhtemel. Bu değişiklikler bireyleri, şirketleri ve hükümetleri ekonomik, sosyal ve politik olarak etkileyecek.” sözlerini kullandı.

Başa dön tuşu