SAĞLIK

Bu süper gıdaya dikkat: Kanser, Diyabet ve Alzheimer’ı önlemeye yardımcı oluyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre uzmanların, mantarların 2023’ün süper gıda olacağını öngörüyor. Sağlık bilincine sahip kişilerin mantar temelli beslenmeye geçmesiyle satışların hızla artması bekleniyor.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre uzmanların, mantarların 2023’ün süper gıda olacağını öngörüyor. Sağlık bilincine sahip kişilerin mantar temelli beslenmeye geçmesiyle satışların hızla artması bekleniyor. Bununla birlikte 2023’te mantarlardan yapılan takviyeler, özler ve içeceklerin de popülaritesinin artacağı tahmin ediliyor. Savunucuları bunların kanser, diyabet ve Alzheimer gibi ciddi hastalıkları önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.

yeni süper besin

Yeni moda süper gıda ‘mantar’

Mantar, önemli bir et ikamesi bir besin.Vegan beslenenlerin artan popülaritesi haline gelmiştir. Göletler ve su birikintileri üzerinde bir halı oluşturan küçük yüzen bir bitki olan su mercimeği de geleceğin süper gıdası olarak lanse ediliyor. Proteinler, vitaminler ve besinlerle dolu olduğu söyleniyor. Uyku senkronizasyonu sağlıyor, dinlenmenize yardımcı oluyor, yılın sağlıklı yaşam trendi olacağı tahmin edilen mantar, deniz yosunu, kolajen ve CBD bu yılın en büyük modalarından.

Başa dön tuşu