EKONOMİ

Türkiye’nin Geleceğini Parlatacak Yatırım Kararı

Alman otomotiv sektörü lideri Volkswagen’in yatırım yapacağı ülke Türkiye olarak kesinlik kazandı. 2022 yılında gerçekleştirilecek olan yatırım sürecinin çalışmaları başlıyor.

Dünya otomobil sektörünün öncülerinden Alman firması Volkswagen’in Türkiye’de gerçekleştireceği yatırıma dair söylentiler netlik kazanmaya devam ediyor. Güncel olarak paylaşılan bilgiler ışığında Türkiye’de 2022 senesinde aktif hale getirileceği ifade edilen Volkswagen fabrikası, yaklaşık 5 bin kiş için iş imkanı sunacak.

Oldukça büyük bir yatırım projesi olduğu ifade edilen Volskwagen’in bu girişimi ilk etapta kurulacak olan fabrika için 750 milyon Euro’luk bir bütçe ihtiyacını ortaya çıkaracak. Firma bu fabrikada ayrıca Skoda ve Seat gibi pazarda önemli yere sahip markaların araçlarının da üretimini üstlenecek. Şimdiden fizibilite çalışmalarının başladığı söylenen yatırım süreci için ilk büyük hamlenin 2019 yılında atılması öngörülüyor.

Almanya’nın Tercihi Türkiye

Yakın tarihte dünya basınında yer alan Volkswagen’in yeni yatırım noktasına dair detaylar netlik kazanmamıştı. Ortaya atılan iddialara göre Volkswagen’in yatırım hedefi olarak Bulgaristan ve Romanya’ya da odaklı olduğu konuşuluyordu. Ancak Automobilwoche’nin sağladığı bilgilere göre firmanın tercihi Türkiye’nin bu sektördeki geçmişi ve deneyimi nedeniyle Türkiye olmuş.

Ülkedeki alanında deneyimli iş gücünün de fazla olmasını hesaba kattığı ifade edilen Alman firmasının yatırımı sonucunda Türkiye’de 5 bine yakın kişi için istihdam olanağı ortaya çıkacak.

Başa dön tuşu