EKONOMİ

FTX’ten peş peşe istifa açıklaması FTX alacaklıları kapıya dayandı! Aralarında Türk bankalarda yer alıyor

En büyük kripto para borsaları arasında yer alan FTX, iflasını açıkladı. FTX Ceosu, geçtiğimiz günlerde istifasını verirken yaşanan gelişmeler de yakından takip ediliyor. FTX alacaklıları arasında Türk bankaları da yer alıyor. İşte FTX’de son durum…

Dünyada en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, iflas ettiğini duyurdu. Şirketin ceosu, tarafından yapılan açıklamanın ardından İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’da çok konuşulan bir iddiada bulundu. İşte FTX’de son durum…

ALACAKLILARDAN BAZILARI DA TÜRK ÇIKTI

Borsanın iflası üzerine önemli açıklamalarda bulunan Aytun Çıray, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Dünyadaki en büyük Kripto para borsalarından biri FTX’in battığını duyuran Çıray, bu durumun NY veya Londra Borsalarının batmasıyla eşdeğer olduğunu belirtti. Çıray, alacaklı bankaları arasında Akbank, Garanti, Vakıfbank, Denizbank’ın sahibi NBD, Fibabank olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada özel bankaların olmasını anlayabileceğini dile getiren Çıray, devlet bankası olan Vakıfbank’ın bu bankalar arasında ne işi olduğunu sorguladı.

FTX

‘TARİHTE BENZERİ YOK’

 İflasını açıklayan FTX’in yöneticisi John J. Ray III, tarihte görülmemiş bir türde iflas olduğunu dile getirdi.

2001 yılında büyük bir skandala imza atarak iflas eden enerji şirketi Enron’un başında da Ray yer alıyordu. New York Times’ta yayınlanan haber doğrultusunda iflas başvuru belgelerine açıklayan Ray, “Kariyerim boyunca böylesine tümden çökmüş bir kurumsal yönetim anlayışı görmedim” şeklinde konuştu.

Mahkemede yer alan belgeler doğrultusunda Şirketin parası ile çalışanlara ve danışmanlara kayıt tutulmadan evler alındığı görüldü. Belgeler doğrultusunda FTX’ten alacağı bulunan şahıs ve kurumların toplam sayısının 1 milyon fazla olduğu söylendi.

Ray tarafından yapılan açıklama doğrultusunda şirketin tecrübesiz ve yetkinliği olmayan insanların yönetiminde olduğu söylendi. Ray, yönetim ve denetim sisteminin yeterlilikten çok uzak olduğunu vurguladı. FTX’in kurucusu ve yöneticisi Sam Bankman-Fried, alacaklarının parasını ödeyemez hale gelmesinin üzerine iflasını açıkladı.

Başa dön tuşu