EKONOMİ

Emekli maaşları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 17 bin TL önerisi

Geçtiğimiz hafta emekli maaşları siyasi gündemdeydi. Emekliliklerle ilgili yeni açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. Tartışmaya YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da dahil olduğu görülürken Erbakan, asgari 10 bin liralık emekli maaşıyla bir hafta bile geçinmenin mümkün olmadığını vurgulayarak “Sayın Cumhurbaşkanım bu faiz canavarından kurtulursa 16 milyon emeklinin maaşını 17 bine kadar çıkarabilir.” dedi.

Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, emekli maaşları ile ilgili konuştu. Erbakan konuşmasında “Yeniden Refah’ın 2028’de iktidara gelmesi neden önemli? Belediye seçimlerine baktığınızda belediyeyle ilgili herhangi bir konuda soru soran veya şikayet eden insanları görüyor musunuz? Yüzde 5, belki yüzde 10 ve yüzde 90 geçimini sağlayamamaktan şikayetçi. Bu insanlar 10.000 lirayla bırakın bir ayı, bir hafta bile geçinemezlerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu faiz canavarından kurtulabilseydi, 16 milyon emekli vatandaşın maaşını 17 bin liraya çıkarabilirdi” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Emekli maaşları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 17 bin TL önerisi

“265 bin olan üye sayımızı 6 ayda 453 bine çıkardık. Bu ne anlama geliyor? Bu hiçbir siyasi partinin başarabileceği bir büyüme değil. Aslında dünyada hiçbir siyasi parti bu kadar hızlı büyümedi. Geçtiğimiz ay üyelik sayısı Şubat ayında 29 günde 49.000 arttı. Yıllardır parası ve havası olan birçok partinin kayıt altına aldığı üyelik rakamlarını bir ayda kaydedebilecek noktaya geldik. Ayda 50.000 üye, yılda 600.000 üye anlamına gelir. Bu hız ve hızla devam edeceğiz. Önce 31 Mart’ta 500.000’den fazla üye ile seçime gireceğiz, sonra birlikte hedefimize ulaşacağız.”

“TÜRKİYE’NİN İKİNCİ SİYASİ PARTİSİ OLACAĞIZ”

Erbakan, Türkiye’nin ikinci büyük siyasi partisi olacaklarını vurguladı ve açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Önümüzde 480 bin üyesiyle Milliyetçi Hareket Partisi var. 50 yıllık bir siyasi parti. Şu anda 453 bine ulaştık ve umuyoruz ki seçime bu hızla girdiğimizde Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve ondan önceki parti olan 500 bin üyeli İYİ Parti’yi geride bırakıp 3. parti olarak seçime katılacağız. Üye sayısı bakımından Türkiye’de İnşallah bu hızla, bu hızla devam edersek Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyelik açısından 2’den fazla üyesi var; 1.400.000 üyesi olan asırlık bir siyasi partidir. 31 Mart’ta 500 bini aşacağız ve Allah’ın izniyle bir yıl içinde kalan açığı kapatarak 1,5 milyonla Türkiye’nin en büyük ikinci siyasi partisi olmayı umuyoruz. Bu kuruluşların gözlerinde bu ışık, yüreklerinde bu dava sevgisi olduğu sürece bu hedeflerin hiçbiri ulaşılmaz olmayacaktır; Her kişiye ayrı ayrı yaklaşacağız.

Umarım refah toparlanmasını 1 Mart’a kadar yerel yönetime, 2028’e kadar da merkezi yönetime dönüştürürüz. 31 Mart’ta yerel yönetimlerde ulusal kamuoyunun gücü neden önemli? Öncelikle şehirlerde etik şehirciliğin hakim olması önemlidir. Bir diğer önemli neden ise Refah Partisi’nin 31 Mart’taki sonucunun Refah Partisi’nin 2028 seçimlerinde iktidar adayı olarak yarışabilmesine olanak sağlayacak olmasıdır.”

Erbakan, anketlere ilişkin şunları söyledi: “Umarım 31 Mart’ta yüzde 20 oy alan Sosyal Refah Partisi’nin önünde kimse duramaz; 2028’de iktidar olacak”

“EMEKLİ MAAŞI 17 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR”

Ekonomi ve emeklilere değinen Fatih Erbakan, şöyle konuştu:

“Refahın 2028’de devreye girmesi neden önemli? Belediye seçimlerine baktığınızda belediyeyle ilgili herhangi bir konuda soru soran veya şikayet eden insanları görüyor musunuz? Yüzde 5, belki yüzde 10 ve yüzde 90 geçimini sağlayamamaktan şikayetçi. Bu insanlar 10.000 lirayla bırakın bir ayı, bir hafta bile geçinemezlerdi. Bütün bu sorunları yalnızca yerel yönetimlerde ulusal kamuoyunun gücüyle çözemeyiz. Milli Görüş’ü merkezi hükümette iktidara getirmeliyiz ki, Milli Görüş

ekonomik modeliyle bu sorunları aşabilelim; Bu ülkenin yüzünü güldürelim. Sayın Cumhurbaşkanı şunları söyledi: “Efendim, çok güzel konuşuyorsunuz ama bu 16 milyon emeklinin 10 bin liralık maaşını 17 bin liraya çevirirsek bize 1,4 trilyon liraya mal olur. Şimdi ben de evet diyorum, 1,4 trilyon, değil mi? Peki 2024 bütçesi için ne kadar faiz ödeyeceksiniz? 1,25 trilyon lira. Yani bu faiz canavarından kurtulabilirseniz 16 milyon emekli vatandaşın maaşını 17 bin liraya çıkartabilirsiniz. Bu kaygıdan kurtulmamız gerektiğini söylüyoruz. Neden bu noktaya geldik? Bu endişeden nedne kurtulamıyoruz? Çünkü Refah partimizin Mutabakat Zaptı’nda yazdığı hükümleri uygulamadık ve Ulusal Kaynak Paketi kitabımızdaki kaynak paketleri henüz hayata geçirilmedi. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta kâr amaçlı şehirciliği, organize şehirciliği ve sembolik şehirciliği yıkıp şehirciliği ahlak pazarına hakim kılacağız.”

“17 LGBT DERNEĞİNİ GELDİĞİ ZAMAN KAPATACAĞIZ”

LGBT’nin benimsenmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Erbakan, İnşallah etik şehircilik nesillerimizi ve şehirlerimizi uyuşturucu ve LGBT saldırılarından koruyacaktır. Şehirlerimizi ve neslimizi uyuşturucu bağımlısı olmamaları için gerekli tedbirleri alarak, uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarını yaparak bu beladan korumayı umuyoruz. Dış güçlerin önemli bir projesi olan, yüzyılın belası olan LGBT sapkınlığının 1000 yıldır İslam’ın standardı olan millet topraklarında asla izin vermeyeceğiz. Şehirlerimizdeki salonlarda, sahnelerde, binalarda, kurumlarda, ajanslarda ve reklam panolarında bu tür propaganda veya faaliyetlere asla izin vermeyeceğiz ve hükümetin Yeniden Refah politikası kapsamında 2028 yılına kadar 17 LGBT merkezi ve derneğini kapatacağımızı umuyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Refah Partisi’nin belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.

Başa dön tuşu