DÜNYA

İngiltere’de görülmemiş ceza! III. Charles’a yumurta atan protestocu öğrenci toplumda yumurta taşıyamayacak

İngiltere’de Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü sonrası tahta geçen III. Charles’a yumurta fırlatmaktan tutuklanan öğrenci kefaletle serbest bırakıldı. 23 yaşındaki Patrick Thelwell isimli genç, halka açık yerlerde yumurta taşımamakla cezalandırıldı.

Kral Charles ve eşi Kraliçe Camilla, İngiltere Kraliçesi merhum 2. Elizabeth’in bir heykelinin açılışı için Yorkshire bölgesinde bulunan York kentine geldiler. Burada halk tarafından karşılanan Kral ve Kraliçe, vatandaşların arasındaki bir öğrencinin protestosuyla karşı karşıya kaldılar.

“BU ÜLKE KÖLELERİN KANI ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ”

III. Charles’a yumurta atan protestocu öğrenci

İngiltere Kralı III. Charles’ın York’un kuzeyindeki şehirde gerçekleştirdiği ziyareti sırasında 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Patrick Thelwell’in yumurtalı saldırısı bir anda ortalığı karıştırdı. Polis tarafından yakalanan Thelwell, apar topar polis merkezine götürüldü.

Polis tarafından tutuklanan genç adam, yumurtayı Kral Charles’ın üzerine doğru atarken “Bu ülke kölelerin kanı üzerine inşa edilmiştir.” diye bağırmıştı.

Polis merkezinde sorgusu tamamlanan Patrick Selwell, serbest bırakılması şartı olarak toplum içinde yumurta taşıması yasaklandıktan sonra evine gönderildi.

Başa dön tuşu