DÜNYA

Apple mağazasında gündüz vakti şok yağmalama! Bir grup maskeli 652 bin TL değerindeki cihazları çalıp gittiler..

ABD’nin Californiya eyaletinde bir Apple Store’a giren maskeli bir grup, güpegündüz soygun yaptı. Kameraya yansıyan soygunda hırsızlar 652 bin TL değerindeki cihazları çaldı.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın soygunu kameralara yansıdı. Kaliforniya’da bir Apple Store’a giren maskeli hırsızlar, 652 bin TL değerindeki cihazı çalarak ortadan kayboldu.

ABD’nin California eyaletinde bulunan Palo Alto’daki Apple mağazası önceki gün güpegündüz soyuldu. Teknoloji merkezi mağazasındaki olay kameraya yansırken çalınan iPad’lerin, iPhone’ların ve Mac bilgisayarların maliyeti çok yüksek olduğu öğrenildi.

Apple mağazasında gündüz vakti şok yağmalama

Görüntülerde bir grup maskeli gencin masanın üzerinde olan tanıtım amacıyla duran ihazları çaldığı görülürken alarmın çalmasına neden olduğu anlaşılıyor. Mağaza çalışanlarının müdahalede bulunmadığı anlarda mağazanın içindeki nbazı müşterilerin “Bir şey yapmalı mıyız” diye sordukları duyuluyor. Fakat mağaza çalışanları müşterilerine olayın daha da hararetlenmesin diye onlara “Karışmayın” dediği anlaşılıyor.

TÜRKİYE FİYATI TAM 652 BİN TL

Apple mağazasında gündüz vakti şok yağmalama

Türkiye’de fiyatı 30 bin TL’den başlayan iPhone, iPad ve Mac bilgisayarların tamamına yakınını soyan hırsız, 35 bin dolar (yaklaşık 652 bin TL) değerindeki cihazları çalarak firar etti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, polis olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Soruşturma devam ediyor ve henüz kimse tutuklanmadı, ancak hırsızın 18’inde veya 20’li yaşlarının başında olduğuna inanıyoruz” denildi.

Türkiye ve Avrupa’nın aksine iPhone’lar, iPad’ler ve hatta MacBook’lar ABD’deki Apple mağazalarında güvenlik kodlarına bağlı değildir. Ancak Apple, bu cihazların dahili hırsızlık önleyici cihazlara sahip olduğunu duyurdu. Bu cihazlar, mağazanın Wi-Fi sisteminden çıktığınızda otomatik olarak kapanır.

Başa dön tuşu