EKONOMİ

Gençkart başvuruları açıldı: Karar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre GençKart sahipleri sanat etkinliklerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabilecek. İşte detaylar…

Eylül ayında 18 yaşına giren gençler için 1 yıl geçerli olacağı açıklanan GençKart uygulaması kültür ve sanat etkinliklerinde de kullanılmaya başlandı. Detaylar haberimizde…

su

GENÇKART UYGULAMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI! KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Ücretsiz veya indirimli sanat etkinliklerinden yararlanmanızı sağlayacak “GençKart” uygulaması çok yakında sizlerle. Bu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurumu nereye yapmalıyım?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanma imkânı sağlayan “GençKart”a başvurunun e-devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “GençKart” uygulamasıyla ücretsiz veya indirimli sanat etkinlikleri fiyatlarından yararlanma imkânı sağlayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Resmi Gazete’de yayımladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Kart bir yıl süreyle kullanılabiliyor.

Ersoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından Devlet Tiyatrolarımıza, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzden Devlet Opera ve Balesi ile Atatürk Kültür Merkezine, kültür ve sanat kurumlarımızda sahnelenecek etkinliklerimizden gençlerimiz, bir kereye mahsus olmak üzere ücretsiz yararlanabilecek. 18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projemiz ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.”

Başa dön tuşu