EKONOMİ

4A 4B 4C emeklilerine müjde! Bayram ikramiyeleri o tarihte hesaplara yatırılacak

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Kurban Bayramı bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. İşte detaylar.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin tek gündemi bayram ikramiyeleri oldu. Bir önceki bayram emekli ikramiyelerine yapılan zam sonrasında gözler Kurban Bayramı’na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Kent Gündemi sitesinde yer alan habere göre, Kurban Bayramı ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, bayram ikramiyeleri ile emekli maaşı ödeme tarihlerinin öne çekildiğini müjdelemişti.

Emekli bayram ikramiyeleri o tarihlerde ödenecek

Ramazan Bayramı’nda bayram ikramiyeleri 1100 TL’den 2000 TL’ye yükseltilmişti. Emeklilerin bayram harcamalarına katkı sağlayan bu ödemeden tüm emekliler ve EYT’liler yararlanabilecek. Emekli ikramiyeleri için henüz bir zam açıklaması gelmezken beklentiler herkesi sevindirecek bir zam yapılması yönünde.

Konuya ilişkin yapılan son haberler doğrultusunda bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri ile EYT’liler tahsis numaralarının son hanelerine göre ödemelerini alacaklar. Ödemeler, emekli maaşının ödendiği güne göre değişiklik gösterebilecek. Aynı zamanda emekli maaşları da bayram vesilesiyle erken ödenecek.

Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri 17-19 Nisan tarihleri arasında ödenmişti. Kurban Bayramı ikramiyelerinin de bayramdan hemen önce 24-26 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bunun yanında EYT’liler de Nisan ayından sonra emeklilik başvurusu yaptıysa yalnızca kurban bayramı ikramiyesini; daha önce emekliye ayrılmış ise iki bayramın ikramiyesini de alabilecek. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin maaş ödeme tarihleri ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Kaynak: https://www.kentgundemi.net/ekonomi/bayram-ikramiyesi-odeme-tarihleri-belli-oldu-4a-4b-4c-emeklilerine-mujde-o-tarihler-82h

Başa dön tuşu