EKONOMİ

TCKN son hanesi 0,2,4,6,8 olanlar hesaplarınızı kontrol edin! Bakanlık açıkladı: Ödemeler o tarihte hesaplarda!

Devlet, farklı destek ödemelerini vatandaşların TC kimlik numaralarının son hanelerine göre düzenliyor. Son gelen bilgilere göre TC kimlik numarasının son hanesini bilenler için önemli bir duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, hızlıca hesaplarınızı kontrol edin! Belki de ödemeniz yapılmıştır. Gözden kaçırmamanız gereken bir detay olabilir.

 

Son güncel haberlere göre Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına ek ödeme yapmaktadır. Bakan Fahrettin Koca, önemli bir açıklama yaparak Mayıs ayı ek ödemelerinin başladığını duyurdu.

Sağlık sektöründe çalışanları desteklemek ve emeklerini takdir etmek amacıyla devlet ek ödemeleri düzenli olarak gerçekleştirmektedir. Bakanlık, bugün itibarıyla ek ödemeleri ilgili hesaplara aktarmaya başladığını resmi kanallardan duyurdu.para

430 MİLYON TL DESTEK ÖDENİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, toplamda 430 milyon 589 bin 728 TL tutarında destek ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Kirişçi, “430 milyon 589 bin TL tarımsal destek ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” şeklinde açıklama yaparak çiftçilere müjde verdi.

DESTEK ÖDEMESİ DETAYLARI

Mayıs ayı tarımsal destek ödemelerinin başladığını belirten Vahit Kirişçi, ödemenin alt başlıklarını da açıkladı. Çiftçilere yönelik yapılacak ödemelerin detayları şu şekildedir:

  • Hayvan Hastalığı Tazminatı desteği kapsamında 407 milyon 840 bin 810 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği kapsamında 14 milyon 690 bin 468 TL
  • Afet Bölgesi İlan Edilen İllerdeki Yetiştiricilere Yem desteği kapsamında 8 milyon 58 bin 450 TL
Başa dön tuşu