EKONOMİ

Bu ödemeden faydalananlar dikkat! Aile Bakanlığı duyurdu: O tarihe kadar başvuran devletten nakit yardım alacak! Aile Destek ödeme tarihleri belli oldu!

2022 yılı itibari ile devlet destek ödemeleri yapmaya başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan destek ödemeleri devam ediyor mu? . İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl içerisinde başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yapılan destek ödemeleri bu yıl da devam ediyor mu? Peki Kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde…

banka

AİLE DESTEK PROGRAMI BİTTİ Mİ, NE ZAMAN BİTİYOR, HANGİ AY SONA ERİYOR? AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEME TARİHLERİ 2023 TAKVİMİ

Milyonlarca vatandaş dar gelirli ailelere yönelik her ay başında yatan destek ödemesinin akıbetini merak ediyor ve araştırıyor. Bu konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor. Vatandaşlar yardım ödemelerini e-devlet sistemi üzerinden takip edebiliyor. Peki Aile Desteği 2023’te ne zaman ödenecek? Aile destek programı devem edecek mi? Yoksa devam etmeyecek mi? Detaylar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere verdiği sosyal yardım paketi her ayın ilk 10 günü uygulanıyor ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili açıklama yaptı. Aile desteği, hanenin gelir durumuna göre 850 ile 1.250 TL arasında değişmektedir. Peki 2023 Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara aktarılacak? İşte Mayıs 2023 Aile Destek Programı ödeme detayları…

2023 MAYIS AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Mayıs ayında Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Derya Yanık’tan açıklama geldiğinde mutlaka sizlerle paylaşacağız.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak kişinin:

T.C vatandaşı olması

Mavi kartının olması

İkamet adresiniz yurt dışında olmaması

18 yaşından küçük olmaması

Evde bir veya birden fazla kişinin memur, noter, okul müdürü olması, yurt dışında çalışması, yurt dışında kiraya vermesi veya özel fonlarla çalışması durumunda başvurunuz değerlendirilmeye alınmayacaktır. Ek olarak, Başvuru Sahibi: Ceza ve tutukevleri hükümlüleri, yurtlarda kalan öğrenciler, yetimhane gibi huzurevlerinde kalanlar, askerlik yapmakla yükümlü olan onbaşı ve askerler vb. kişiler askerlikten muaf tutulabilir. Başvuru bütçe tahmini çerçevesinde değerlendirilemediği için program değerlendirilemez.

Ek olarak, Başvuru Sahibi: Ceza ve tutukevlerindeki hükümlü ve tutuklular, yurtlardaki öğrenciler, yetimhane gibi sığınma evlerindeki kişiler ve askerlik hizmeti zorunlu olan onbaşı veya subay statüsündeki askerler için bu kişiler Program Dışı Bırakılır. Başvurular bütçe kapsamında değerlendirilemez.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile Destek Programı ödemeleri 12 aya kadar ve 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2023’te, o döneme ilişkin ödeme ise takip eden yılın Temmuz ayında yapılacak ve ödenen destek sona erecek.

Kapsamın genişletilmesiyle birlikte çocuk nafakası getirildiğinden, uygun hanelere sağlanan ek destek miktarı hanedeki çocuk sayısına göre değişecektir. Bu konuda aşağıdaki tablodaki çocuk sayısını takip ediniz.

1-2 çocuklu aile için- 350 Türk Lirası ödeme yapılacaktır.

3 çocuklu bir aile için- 450 Türk Lirası ödeme yapılacaktır.

4 çocuklu bir aile için- 550 Türk Lirası ödeme yapılacaktır.

5 ve üzeri çocuklu aileler için- 650 Türk Lirası ödeme yapılacaktır.

 Ek ödeme 350 ila 650 Türk Lirası olarak yansıtılacaktır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Yardım Programı kapsamında geçerli bir başvuru ilgili Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’na iletilecek ve bu tespitten sonra hanenin sosyo-ekonomik profili ile gelir düzeyi ve ödeme süresine göre açıkça 3294 sayılı Kanun kapsamına giren aileler destek ödemelerinden faydalanabileceklerdir.

450TL Altı – 1.250TL

450 TL ve üzeri / 911,15 TL ve altı – 1.100 TL

911,15 TL üstü/1372,30 TL ve 950 TL altı

1372,30 TL üstü / 2.835,60 TL altı – 850 TL

Başa dön tuşu