GÜNDEM

Almanya’da Türk kökenli kaymakam!

Almanya’da Türk kökenli ilk kaymakam! Ali Doğan Almanya’daki ilk Türk kökenli kaymakam olmayı başardı. İşte detaylar…

Türk kökenli Ali Doğan, Almanya’nın Kuzeyindeki Ren Vestfalya eyaletindeki Minden Lübbecke bölgesinde Kaymakamlık seçimlerinde %55,8 oy alarak ilk Türk kökenli Kaymakam olarak atanmıştır. 

TÜRK KÖKENLİ ALİ DOĞAN ALMANYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRDİ: KAYMAKAM SEÇİMLERİ SONUCUNDA İLK TÜRK KAYMAKAM OLARAK ATANDI!

Ren Vestfalya eyaletindeki Minden Lübbecke bölgesinde Almanya’da bir ilk yaşandı. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Kaymakamlık seçimleri sırasında Türk kökenli Ali Doğan Sosyal Demokrat partili olarak ikinci tura kalırken, %55,8 oy oranıyla rakiplerini arkada bırakarak Almanya’da ilk Türk kökenli Kaymakam oldu. 

 

Ali Doğan

 

Bielefeld üniversitesinde Hukuk fakültesini okuyup mezun olan Ali Doğan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından “Mutluyuz. İnsanlara ulaşmayı başardık” dedi. Doğan, kaymakamlık görevini üstleneceği 8 yıl boyunca kliniklerin içindeki olumsuz şartları düzeltmeye hedefliyor. Kaymakamlar, bağlı bulundukları ilçedeki en büyük mülki amir olarak görülüyor. Ali Doğan’ın kaymakamlık yapacağı bölge 1152 kilometrelik alanı kapsamaktadır. Buradaki 311 bin nüfuslu 11 farklı il çevre kasabadan meydana geliyor. Halkın kendi seçtiği Kaymakamların genel sorumlulukları arasında bulundukları bölgedeki eğitim, güvenlik ve sağlığı üst düzeye çıkarmak yer alıyor. Ali Doğan’ın bu görevini üstlenmesiyle birlikte Almanya’da kaymakamlık makamında büyük bir değişim yaşanıyor. Alman halkı, bu şekilde Türk kökenli bir kişinin kaymakamlık görevinde bulunmasının ne kadar önemli olduğunu anlıyor.

Başa dön tuşu