GÜNDEM

İYİ Partili Aylin Cesur’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilere kritik mesaj: ‘Seçim öncesinde size önemli görevler düşüyor’

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel mesaj yayımladı. İşte, Aylin Cesur’un yayımladığı o mesaj…

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel mesaj yayımladı. Cesur, bu kapsamda basın alanında hizmet veren herkesin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

“DÖRDÜNCÜ KUVVET MEDYA”

Yasama, yürütme ve yargının ardından 4. kuvvet olarak basın, sağlıklı sürdürülebilir bir demokraside siyasal iktidar üstünde denetim ve denge unsuru olarak önemli bir işlevi yerine getiriyor. Çağdaş demokratik hukuk devletinde çıkarları ile haklarını koruyan, araştıran, sorgulayan bir toplum; ancak basın özgürlüğünde sürdürülebilir ilerlemenin, haber alma ve gerçeğe ulaşma hakkının, tarafsız ve bağımsız yargıyla güvence altında olduğu şartlarda mümkün olabilir.

Özellikle yaklaşan seçimlerden önce, kamuoyunun doğru bilgilendirme ile gerçek iradesinin sandığı yansıması ve seçimlerin meşruiyetine gölge düşmemesi adına gazetecilerimize önemli görev düşüyor.

“GAZETECİLERİN YARGILANDIĞI VE SALDIRIYA UĞRADIĞI BİR YIL”

Ne acıki 2022’yi; gazetecilerin haberciliklerinden dolayı yargılanıp gözaltına alındığı, tutuklandığı, fiziksel saldırıya maruz kaldığı, RÜTK ile BİK tarafından eleştirel yayın yapan gazete ile TV kanallarının ceza aldığı, basın meslek örgütleriyle verdiğimiz mücadeleye rağmen sansür ile otosansürünü artmasına neden olan, birçok anti demokratik düzenlemeyi barındıran dezenformasyon yasasının kabul gördüğü, basın ve ifade özgürlüğü bakımından olumsuz gelişmelerin meydana geldiği bir sene olarak geride bıraktık.

 iyi partili aylin cesur

“13 SAAT MESAİ, ASGARİ ÜCRET”

2022’de bütün baskı, tehdit ve engellere rağmen tarafsız ve doğru habercilik sorumluluğuyla görevini yapmaya çalışan gazeteciler ile basın çalışanlarının mali ve özlük haklarında da hiçbir iyileşme yaşanmamıştır. Pek çoğu asgari ücret ve altında maaşlar ile geçimini sağlamaya, 13 saatten fazla mesaiyle çalışmaya devam ediyor.

Demokrasimizin ve diğer özgürlüklerin korunmasında bu kadar önemli görevi yerine getiren gazetecilerimiz ve basın çalışanlarımızın, hakları olan yaşam standardına ulaşmaları için bu konuda ki gerekli yasal düzenlemeler eksik olmadan biran önce tamamlanarak hayata geçirilmeli.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bu düşünceler ile kutluyor, zor şartlara rağmen görevini yerine getirmeye çalışan bütün değerli basın çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Başa dön tuşu