GÜNDEM

Et zammı iddialarına Bakanlıktan açıklama geldi: “Gerekli önlemleri alıyoruz!”…

Yeni yılda ilk kez özel marketler ile zincir marketler fiyatlarını sabitleme ve çoğu ürünlerini indirimli satış yapma kararı aldı. Elbette ki bu duruma istisnai durumlarda yaşanıyor. Sürekli olarak ür

2023 yılının başlangıcında, özel marketler ve zincir marketler fiyatları sabitleme ve çoğu ürünleri indirimli satma kararı almıştır, bu durum üretim ve maliyette artan fiyatların oluşacak açığı önlemek amacıyla et ürünlerinde yeni zamların gelmesi olasılığını içermektedir.

“ET ZAMMI İDDİALARINA BAKANLIKTAN AÇıKLAMA GELDİ: “GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ!”

Yeni yılda, ilk kez özel marketler ve zincir marketler, fiyatları sabitleme ve çoğu ürünlerini indirimli satma kararı aldı. Bu durum, üretim ve maliyette artan fiyatların 2023 yılının başlangıcında oluşacak açığı önlemek amacıyla et için yeni zamların gelmesi anlamına geliyor. Et ürünlerinde 6 aylık dönemde fiyat artışı bekleniyor. Ulusal süt konseyi maliyet hesaplaması, 8.74 TL’ye ulaştı. Yapılan hesaplamalar ayrıca, 1 litre sütün üretim maliyetinin 12.90 TL olduğunu ortaya koydu. Piyasada şu anda süt, ortalama 12 TL üzerinden satılıyor. Bu durumda, süt üretiminde düşüşler sınırlandırılabilir ancak ette 6 ayda bir yeni zam gelmesi olasıdır.

konut

RAHATSIZ EDİCİ BİR ZAM OLMAYACAK!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, et fiyatlarına yönelik oluşan söylentiler konusunda net bir açıklama yaptı. Bakan Kirişçi, spekülatif hareketlerin olabileceğini ve bunların gözlemlerine olduğunu belirtirken, et fiyatlarında rahatsız edici bir zamın olabileceği konusunda net bir açıklama yapmamıştır. Kirişçi ayrıca, “Gerekli önlemleri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” diyerek, et fiyatlarında zam olmayacağını vurguladı.

ÇİĞ SÜT FİYATI %20 ARTTI!

Tüm Süt Et Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasalarda tavsiye edilen fiyatların uygulanmadığını ve arzın toplanmasının önümüzdeki 2 yılı alabileceğini söyledi. Ayrıca Aralık ve Ocak aylarında çiğ süt fiyatlarına yönelik %20’lik bir fiyat farkının oluştuğu kaydedildi.

konut

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT!

Geçtiğimiz yıl özellikle süt fiyatlarında artış gündemdeydi. Bu yıl ise et fiyatlarındaki artış daha çok gündemde olması olasıdır. Yalnızca geçtiğimiz hafta yapılan zamlar bakıldığında %16’lık bir fark hissedilmektedir. Tüm Süt Et Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, bu fiyatların önümüzdeki hafta kasaplara da yansıyacağını vurguladı.

Başa dön tuşu