GÜNDEM

Herkesin merak ettiği ifade ortaya çıktı! Yusuf Ziya Gümüşel itiraf etti: ‘Kızım, Kadir’in yanına benim kontrolümde gidiyordu’

Kızı H.K.G’yi henüz altı yaşındayken Kadir İ. ile evlendirdiği iddia edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen baba Yusuf Ziya Gümüşel’in ifadesi ortaya çıktı. Bakın, Hiranur Vakfı’nı kuran Yusuf Ziya Gümüşel kendini nasıl savundu…

Hiranur Cemiyeti’ni kuran Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızı H.K.G’yi Kadir İstekli isimli şahısla imam nikahı ile evlendirdiğine dair iddianame hazırlandı. Yakalama kararı çıkartılan Gümüşel ile İstekli alınan ifadelerinin ardından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda savcılık karşısına çıkan sanıkların verdikleri ifadeler de ortaya çıktı.

İMAM NİKAHINI KENDİSİ KIYDI!

Kurduğu Hiranur Vakfı’nda fahri imam olarak çalıştığını söyleyen Gümüşel, altı yaşında kızını evlendirdiği iddialarını kabul etmedi. Gümüşel, “Hiranur Vakfı’nda fahri imam olarak çalışıyorum ve halen bu vakıf adresinde kalıyorum. Benim kızım olan H.K’nin 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahını ben kıymadım. Böyle bir olay olmadı. Kızım 16 yaşındayken söz kesilmişti. Kızım, 17 yaşındayken Kadir İstekli ile nişanlandı. Nişandan sonra kızımın düğününe yakın bir tarihte Sancaktepe’de ben kızımın ve Kadir İstekli’nin dini merasimle imam nikahı işlemini yaptım. Daha sonra da resmi evlilik yaptılar” sözlerine yer verdi.

“KADİR İSTEKLİ BENİM TALEBİMDİ”

Gümüşel, kızını verdiği Kadir İstekli’nin 25 seneden beri vakfının talebesi olduğunu söyleyerek, “Kadir İstekli benim talebemdi. Şu anda da vakıfta da fahri okutman olarak çalışmaktadır. Ben ve Kadir İstekli, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel değiliz, memur sıfatımız yoktur. Kızım bana eşimden ayrılmak istediği hakkında bir şey anlatmadı” açıklamasını yaptı.

 yusuf ziya gümüşel ifadesi

“KIZIM BENİM KONTROLÜM ALTINDA İSTEKLİ’NİN YANINA GİDİYORDU”

H.K.G tarafından dosyaya sunulan fotoğraflarla ilgili de konuşan Gümüşel, “Kızımın dosyaya verdiği gelinlik şeklindeki giydiği hafızlığa başladığında ben hediye olarak almıştım. Kolyeyi de ben almıştım. Kızım 6 yaşındayken Kadir İstekli’nin herhangi bir evi yoktur. Kızım başka çocuklarla birlikte ve benim kontrolüm altında Kadir İstekli’nin yanına gidiyordu. Ancak ağabeyi Muhammed Sıddık da yanında bulunuyordu. Kızımın 4-5 ay önce annesiyle birlikte psikiyatri doktoruna gittiğini biliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.

30 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Hiranur Vakfı’nın kurucu ismi Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızı H.K.G’yi 29 yaşında olan Kadir İ.’yle evlendirdiği iddialarına dair iddianeme geçtiğimiz birkaç gün önca kabul edilmişti. Hazırlanan iddianemede Kadir İ. hakkında 30 yılın altında olmamak, baba Yusuf Z. Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’le ilgili de 18 yılın altında olmamak şartı ile hapis talebinde bulunuldu. 

Başa dön tuşu