SPOR

Galatasaray’ın genç yıldızında sürpriz gelişme! Bulgaristan Baran Aksaka için harekete geçti

Galatasaray’da geçtiğimiz günlerde Villarreal ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sergilediği performansla birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç yıldız Baran Aksaka’nın Milli Takım seçiminde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Genç yıldız Türkiye yerine Bulgaristan formasını giyebilir.

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy’de  dünyaya gelen Özgür Baran Aksaka’nın annesi Bulgaristan Türk’ü olması sebebiyle annesi tarafından Bulgaristan vatandaşlığına da sahip.

Galatasaray’da süre almaya başlayan genç yıldız, sergilediği performansla Bulgar Milli Takım yetkililerini harekete geçirdi. 

 

Alt yaş kategorilerinde Milli formayı hiç giyemeyen Baran Aksaka’ya bu gelişme sonrasında Türkiye U21 Milli Takımı’ndan davet gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Teknik Direktör Okan Buruk’un hazırlık maçlarında süre verdiği futbolcu, dikkat çeken performansının ardından, birçok anadolu kulübünün kiralık listesinde bulunduğu iddia ediliyor. Okan Buruk ise bu tekliflere sıcak bakmıyor!

8 yaşından bu yana Galatasaray altyapısında olan Özgür Baran Aksaka, bu sezon 7’si U19 Süper Lig, 4’ü UEFA Gençlik Ligi, 4’ü Rezerv Lig ve 2’si Türkiye Kupası olmak üzere 17 resmi maça çıktı. 6 numara pozisyonunda oyun kurucu görevinde forma giyen Baran Aksaka, diyagonal uzun pasları ve sorumluluktan kaçmamasıyla dikkat çekiyor.

1305 dakika sahada kalan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu 6 gol atarken, 4 de asist yaptı. Baran’ın, sarı-kırmızılı kulüple 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Başa dön tuşu