DÜNYA

Kim Jong-Un yerine kızını mı düşünüyor

Kim Jong-un’un kızı ileride nükleer ailenin başına geçebilir iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Kim Jong-un’un kızı ileride nükleer ailenin başına geçebilir iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Kuzey Kore’nin dünyanın en güçlü nükleer silah cephaneliğini oluşturduğunu iddia eden lideri Kim Jong-un, dün son füze denemesinin başarıyla sonuçlanmasının ardından katıldığı bir törende yine küçük kızıyla birlikte göründü.

Bu, Kim’in Ju-ae adında ve on yaşlarında olduğuna inanılan kızının ikinci kez kamuoyunun karşısına çıkışı oldu ve yerine geçecek kişiyi basına ve halka karşı ısındırma turları attığı iddiasına yol açtı. Bir iddia da hasta olduğu iddia edilen Kim Jong-un’un hastalığının ilerlemesi sebebiyle kızının başa geçişini hızlandırmak istediği yorumu oldu.

kore lideri ve kızı

Törende yanındaydı

Törende Kim, Amerika anakarasını vurabileceğine inanılan Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesi (ICBM) üzerinde çalışan 100’den fazla yetkili ve bilim adamını halka ve basına tanıttı. 

Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkez Haber Ajansı’na göre Kim bu füzeyi “dünyanın en güçlü stratejik silahı” olarak nitelendirdi ve ülkesinin bilim adamlarının “nükleer savaş başlıklarını balistik füzelere monte etme teknolojisinin geliştirilmesinde ileriye doğru harika bir adım” attıklarını söyledi.

Başa dön tuşu