MAGAZİN

Ömür Gedik Konya’daki köpek katliamına sessiz kalmadı! Avukatlara seslenen Gedik: ‘Meslekten olma pahasına şüpheliler için ceza isteyin’

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği kurucusu Ömür Gedik, dün Konya’da yaşanan köpek katliamına da sessiz kalmadı. Sosyal medyadan avukatlara seslenen şarkıcı, bu canilere verilen bütün cezaların artırılması talebinde bulunun dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bir çalışanın elinde kürek ile kafasına vurarak öldürdüğü köpeği sonradan ip ile sürüklediği anlar dün gündemi sarstı. Konuya dair başlatılan soruşturmada tutuklanan iki kişi cezaevine yollandı. Hayvan sevgisiyle tanınan Ömür Gedik ise sosyal medyadan paylaşım yaparak avukatlara seslendi.

“DAVA AÇTIK, ALLAH CEZANIZI VERSİN”

Konya’daki olayla alakalı sorumlu herkese dava açıldığını belirten Gedik, “Hem yapana hem seyredene hem de denetlemeyene dava açtık. Allah cezanızı versin çünkü ceza almayacaksınız demek istemiyorum. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Ama yine de Allah cezanızı versin inşallah” sözlerini kullandı.

“ZORUNLUK AVUKATLIKTAN KAÇMAYARAK CEZALARIN ARTIRILMASINI İSTEYİN”

Twitter’dan paylaşımlarına devam eden Gedik, avukatlara seslendi. Gedik avukatlara, ” Konya’daki vahşileri hiçbir avukat savunmak istemiyormuş. Zorunlu avukatlıktan kaçmayın arkadaşlar, kabul edin görevi ve savunma yerine bunlara verilen tüm cezaların arttırılmasını isteyin. Meslekten olma pahasına yapın bunu” sözleriyle çağrı yaptı.

 ömür gedik

CUMHURBAŞKANI VE EŞİNE DE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı ile eşine de seslenen şarkıcı, “Bütün barınaklar 7/24 izlemeye ve hayvan hakları derneklerinin erişimine açılsın. Sadece Konya değil, yüzde 90’ı berbat halde. Lütfen duyun sesimizi ve onların sessiz çığlıklarını.” sözlerini kullandı.

Başa dön tuşu