DÜNYA

İki Çinli firmanın ABD’deki satışı yasaklandı

Çinli teknoloji firmaları Huawei ve ZTE’nin ABD’de satış yapması yasaklandı

Çinli teknoloji firmaları Huawei ve ZTE’nin ABD’de satış yapması yasaklandı

Washington’un en üst düzey telekomünikasyon düzenleyicisi Federal İletişim Komisyonu, Pekin ile gerilimi daha da artırabilecek bir hamleyle ulusal güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Çin merkezli Huawei ve ZTE firmalarını ABD’de ekipman satmasını yasakladı.

Federal İletişim Komisyonu bu adımı Cuma günü duyurdu ve bunun ABD makamlarının telekomünikasyon sektöründe “daha güvenli ve dayanıklı bir tedarik zinciri oluşturma” yönündeki son çabası olduğunu söyledi.

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel “Bugün attığımız adım, ağlarımıza giren baz istasyonu ekipmanlarını kapsıyor. Evlerimize giren telefonları, kameraları ve WiFi yönlendiricilerini kapsıyor. Ayrıca pazar için geliştirilen yeniden markalanmış ya da ‘beyaz etiketli’ ekipmanları da kapsıyor. Başka bir deyişle, bu yaklaşım çok kapsamlı” dedi.

çin abd gerginliği

Çin-Amerika arası ilişkiler daha da gerginleşebilir

FCC komisyon üyelerinin oybirliğiyle aldığı karar, ABD Başkanı Joe Biden tarafından 2021 yılında çıkarılan bir yasayı uygulamaya koymuş oluyor ve Huawei ve ZTE gibi şirketlere yönelik son yıllarda yoğunlaşan ve Washington ile Pekin arasında ticaret ve teknoloji alanındaki daha geniş çatlakları daha da derinleştireceği tahmin ediliyor.

Başa dön tuşu