DÜNYA

Ukrayna’da 6 milyon kişi elektriksiz

Ukrayna Devlet Başkanı, bu hafta ülkeyi vuran büyük füze saldırılarının ardından altı milyon Ukraynalı hanenin hala elektriksiz olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı, bu hafta ülkeyi vuran büyük füze saldırılarının ardından altı milyon Ukraynalı hanenin hala elektriksiz olduğunu söyledi.

Volodymyr Zelensky gece yaptığı konuşmada “Bu akşam itibariyle çoğu bölgede ve Kiev’de elektrik kesintileri devam ediyor” dedi. Çarşamba gününden bu yana gerçekleştirdikleri çalışmalarla etkilenen hane sayısının yarı yarıya azaltılmasının sağlandığını da sözlerine ekledi.

Ancak kış mevsimi yaklaşırken Ukrayna’da milyonlarca kişi ışıksız, susuz ya da ısı olmadan bekliyor.

 

zelenski kış için mesaj

Video konuşması ile halka seslendi

Bir video konuşması yapan Devlet Başkanı Zelenskiy, başkent ve çevresindeki bölgenin saldırılardan en çok etkilenenler arasında olduğunu söyledi. Şehirde yaşayan pek çok kişinin “20 hatta 30 saattir” elektriksiz olduğunu sözlerine ekledi.

En kötü etkilenen diğer bölgelerin güneydeki Odesa, batıdaki Lviv ve daha merkezi olan Vinnytsia ve Dnipropetrovsk bölgeleri olduğunu söyleyen Başkan Zelensky herkesi enerjiyi idareli kullanmaya davet etti.

“Eğer elektrik kesintisi yaşamıyorsanız, bu sorunun bittiği anlamına gelmez. Lütfen, elektriğiniz varsa, bu aynı anda birkaç güçlü elektrikli aleti açabileceğiniz anlamı taşımıyor. Herkesin hatırlayacağı bu kışa dayanmak zorundayız” dedi.

Başa dön tuşu